ΧΟΥΡΙΕΤ:

Καρκινοπαθείς -και από Λάρισα- στην Τουρκία για φάρμακα

Δημοσίευση: 29 Μαρ 2017 9:02

Ένα δημοσίευμα, διόλου τιμητικό για το δημόσιο σύστημα Υγείας της χώρας μας, φιλοξενεί η τουρκική Χουριέτ. Επισημαίνει ότι οι  Έλληνες δεν απευθύνονται πια στο σύστημα Υγείας της χώρας τους που έχει καταρρεύσει, γιατί ο κ. Τσίπρας δεν πραγματοποίησε όσα υποσχέθηκε και έρχονται στα νοσοκομεία της Τουρκίας.

Η Χουριέτ σημειώνει ότι η πολυετής κρίση στην Ελλάδα έχει σοβαρές επιπτώσεις σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας, αναπόφευκτα και στην Υγεία.

Το δημοσίευμα φιλοξενεί δηλώσεις ασθενών, που απευθύνονται το τελευταίο διάστημα στην Τουρκία προκειμένου να βρουν τα απαιτούμενα φάρμακα.

Ο Νίκος, καρκινοπαθής, τονίζει η κατάσταση στην Ελλάδα είναι πολύ δύσκολη.

Ασθενείς από τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα και τα νησιά του Αιγαίου αδυνατούν να βρουν φάρμακα για την χημειοθεραπεία τους.

Τα νοσοκομεία στην Αθήνα υπόκειται σε όλο και περισσότερες περικοπές και λόγω της συνεχιζόμενης πολιτικής αυτού του είδους, δυσκολεύονται να εξυπηρετήσουν τους ασθενείς.

Γιατρός από τη Θεσσαλονίκη δήλωσε: "Γενικά, το πρόβλημα με τον καρκίνο εστιάζεται σε δύο σκευάσματα. Υπό κανονικές συνθήκες, η τιμή τους είναι σε λογικά επίπεδα. Όμως, τα τελευταία χρόνια δεν μπορούμε να βρούμε τα φάρμακα αυτά στην Ελλάδα, γιατί οι εταιρείες δεν τα φέρνουν πια, φοβούμενες ότι το κόστος τους δεν θα ξεπληρωθεί ποτέ από το Δημόσιο".

Η Χουριέτ προσθέτει: "Οι Έλληνες γιατροί καταγγέλλουν ότι πρόβλημα δεν έχουν μόνο οι καρκινοπαθείς. Οι ελλείψεις είναι πολλές, σε πολλά είδη, στα νοσοκομεία όλης της χώρας. Την ίδια ώρα, υπό την πίεση των δανειστών, η ελληνική κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει νέες περικοπές".

"Ο Τσίπρας είχε υποσχεθεί ότι οι πολιτικές λιτότητας θα σταματήσουν ειδικά στον τομέα της Υγείας", σχολίασε ένας γιατρός, που μίλησε στη Χουριέτ.

Και πρόσθεσε: "Η κρίση στα ελληνικά νοσοκομεία έχει επιδεινωθεί εξαιτίας της αποτυχίας του Τσίπρα. Πολλοί ασθενείς πηγαίνουν είτε στην Βουλγαρία, είτε στα Σκόπια, είτε στην Τουρκία καθημερινά για να εξυπηρετηθούν".

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass