ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:

Απορρίψατε τον Αχελώο. Εναλλακτικό σχέδιο έχετε;

Δημοσίευση: 13 Ιαν 2018 15:27

Συγκεκριμένα ερωτήματα θέτει ο αν. τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας, προς τους υπουργούς Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης, μετά και τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού τον Οκτώβριο από τη Λάρισα, για την αντιμετώπιση του υδατικού προβλήματος της Θεσσαλίας.


Ο Λαρισαίος πολιτικός φέρνει το θέμα στη Βουλή, καθώς η απόρριψη από πλευράς πρωθυπουργού, της λύσης για μερική μεταφορά νερού από τον Αχελώο, κρίνει επιβεβλημένη την παρουσίαση του εναλλακτικού σχεδίου και ερωτά τους κ. Δ. Παπαδημητρίου, Γ. Σταθάκη και Ε. Αποστόλου:
«Πώς και από πού θα χρηματοδοτηθούν τα έργα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός από τη Λάρισα, ύψους 625 εκ. ευρώ, για την επίλυση του υδατικού προβλήματος στη Θεσσαλία;
Πότε θα ξεκινήσουν τα έργα αυτά και ποιο το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσής τους;
Έχουν εκπονηθεί οι σχετικές μελέτες που αποτελούν προαπαιτούμενο για την υλοποίηση των έργων αυτών;»
Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:
Κατά την ομιλία του στο κυβερνητικό “Αναπτυξιακό Συνέδριο για τη Θεσσαλία» στη Λάρισα στις 11 Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους, ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας απέρριψε τη λύση της μερικής μεταφοράς νερού από τον Αχελώο για την αντιμετώπιση του υδατικού προβλήματος της Θεσσαλίας, αντιπαραβάλλοντας ένα εναλλακτικό σχέδιο.
Η απόφαση αυτή έρχεται σε αντίθεση με την τοπική κοινωνία και το μεγαλύτερο μέρος της επιστημονικής κοινότητας, ενώ απαξιώνει τα δυσθεώρητα ποσά που έχουν δαπανηθεί από το υστέρημα του ελληνικού λαού, για την κατασκευή του μεγαλύτερου τμήματος των έργων του Αχελώου.
Αξίζει να αναφερθεί ότι ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, σε έκτακτη σύσκεψη του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 6/10/2017, εξήγησε ότι “η μεταφορά νερού από τον Αχελώο δεν βλάπτει κανένα, αντιθέτως, ωφελεί και τη Θεσσαλία και την Αιτωλοακαρνανία” τονίζοντας παράλληλα ότι “δεν πρέπει να πεταχτούν 500 εκ. ευρώ που έχουν επενδυθεί στο φράγμα της Συκιάς, το οποίο μπορεί να λειτουργήσει ως υδροηλεκτρικό”.
Ο πρωθυπουργός στις 11/10/2017 από το βήμα του Περιφερειακού Συνεδρίου για την Ανάπτυξη στη Θεσσαλία, εξήγγειλε “πακέτο” έργων ύψους 625 εκ. ευρώ, συμπληρώνοντας πως στο προσεχές διάστημα, η κυβέρνηση θα καταθέσει πρόταση που θα διευκρινίζει, μέσα από ποιους πόρους θα καλυφθεί αυτό το κόστος.
Δεδομένου πως μέχρι στιγμής δεν υπήρξε καμία ενημέρωση για το θέμα, εντείνοντας την ανησυχία στις τάξεις των αγροτών για την κάλυψη του υδατικού ελλείμματος των εκατοντάδων εκατομμυρίων κυβικών νερού κάθε χρόνο στη Θεσσαλία,
ΕΡΩΤΑΣΘΕ κύριοι υπουργοί:
1. Πώς και από πού θα χρηματοδοτηθούν τα προαναφερθέντα έργα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός από τη Λάρισα, ύψους 625 εκ. ευρώ;
2. Πότε θα ξεκινήσουν τα έργα αυτά και ποιο το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσής τους;
3. Έχουν εκπονηθεί οι σχετικές μελέτες που αποτελούν προαπαιτούμενο για την υλοποίηση των έργων αυτών;

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass