Συσκέψεις για αξιοποίηση ιαματικών πηγών Φθιώτιδας

* Μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ –Κ. Μπακογιάννη και τοπικών φορέων

Δημοσίευση: 07 Μαρ 2018 18:24

ΑΘΗΝΑ

Ενημερωτική συνάντηση για τις ιαματικές πηγές και τον βέλτιστο τρόπο αξιοποίησής τους είχε ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Αρης Ξενόφος, με τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη, τον δήμαρχο Λαμιέων, Νίκο Σταυρογιάννη και τον δήμαρχο Μώλου-Αγίου Κωνσταντίνου, Γιάννη Συκιώτη, στο πλαίσιο επίσκεψής του στην περιοχή της Φθιώτιδας.

Οι επαφές του κ. Ξενόφου με τους τοπικούς φορείς έρχονται σε συνέχεια της πρόσφατης ημερίδας που συνδιοργάνωσαν το Enterprise Greece και το υπουργείο Οικονομίας με την υποστήριξη του ΤΑΙΠΕΔ και της γερμανικής πρεσβείας στην Αθήνα, προκειμένου να αναδείξει τις επενδυτικές ευκαιρίες που δημιουργούνται για τον τομέα του ιαματικού και του τουρισμού ευεξίας στη χώρα από την περαιτέρω ανάπτυξη και αξιοποίηση των ιαματικών πηγών.

Η επίσκεψη ξεκίνησε με ξενάγηση του επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ στα τρία ακίνητα που έχει στην κατοχή του το Ταμείο στην περιοχή και ειδικότερα, στο ξενοδοχείο Γαλλήνη στα Καμένα Βούρλα, στους χώρους του camping στον Κονιαβίτη και στο ακίνητο των Θερμοπυλών.

Ο κ. Ξενόφος δήλωσε εντυπωσιασμένος από τα εν λόγω ακίνητα, την έκταση και τις σημαντικές προοπτικές που έχουν, ώστε να καταστούν ένας μοναδικός πόλος έλξης για τον παγκόσμιο ιαματικό τουρισμό. Παράλληλα, όμως, εξέφρασε την λύπη του για την απαξίωση και την εγκατάλειψη των υποδομών του Δημοσίου, που μπορεί να αναστραφεί μόνο μέσα από την επιτυχή αξιοποίησή τους.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ με τους τοπικούς φορείς συμφωνήθηκε ο συντονισμός ενεργειών προκειμένου να επιλυθούν εκκρεμή ζητήματα που αφορούν στις ιαματικές πηγές του λεγόμενου «cluster της Φθιώτιδας» (Καμένα Βούρλα, Κονιαβίτης, Θερμοπύλες) και να ωριμάσουν οι συνθήκες για την αξιοποίησή τους.

Ο κ. Ξενόφος περιέγραψε τη στρατηγική ανάπτυξης των επτά ακινήτων που περιλαμβάνουν ιαματικές πηγές και είναι στο χαρτοφυλάκιο του ΤΑΙΠΕΔ (Κύθνος, Λουτρόπολη Καμένων Βούρλων, Θερμοπύλες, Κονιαβίτης, Αιδηψός, Υπάτη και Πλατύστομο), σημειώνοντας ότι έως το τέλος Μαρτίου θα εκκινήσει η πρώτη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας για την Κύθνο. Επόμενο βήμα, τα ακίνητα στη Φθιώτιδα, με στόχο να ξεκινήσει ο διαγωνισμός μέχρι τα τέλη Μαΐου. Σημειώνεται, ότι οι σύμβουλοι του ΤΑΙΠΕΔ βρίσκονται στη διαδικασία ενημέρωσης (pre marketing) πιθανών επενδυτών προκειμένου να αξιολογήσουν το ενδιαφέρον τους και να καταγράψουν τις εναλλακτικές επιλογές αξιοποίησης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass