ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΣΑΝ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΚΗ ΚΑΝΝΑΒΗ ΑΞΙΑΣ 4 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΣΕ ΒΙΛΕΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Κατασχέθηκε τεράστια ποσότητα του ναρκωτικού ice

Δημοσίευση: 18 Απρ 2018 16:19

ΑΘΗΝΑ
Τεράστια ποσότητα του ναρκωτικού «πάγος», «ice» εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Πρόκειται για κρυσταλλική κατεργασμένη κάνναβη, η οποία αυτή τη στιγμή είναι ακριβότερη από  την κοκαΐνη καθώς η τιμή της διαμορφώνεται στα 100 και πλέον ευρώ το γραμμάριο.
Αναλυτικότερα:
Σε 4 εκατομμύρια ευρώ, τουλάχιστον, εκτιμάται από την αστυνομία, το προσδοκώμενο χρηματικό όφελος των μελών ενός από τα μεγαλύτερα κυκλώματα ναρκωτικών που εξάρθρωσε η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής. Η εγκληματική ομάδα είχε εγκαταστήσει σε βίλες της Αττικής υπερσύγχρονα εργαστήρια καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, συγκεκριμένης υδροπονικής μορφής που είναι εξελιγμένη ποιοτικά και διατίθεται σε υψηλές τιμές στις αγορές των ναρκωτικών.
Ενδεικτικά, όπως τόνισε ο επικεφαλής της Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής, Κώστας Παναγιωτόπουλος, η αξία ενός κιλού της συγκεκριμένης κατεργασμένης κάνναβης ανέρχεται σε 5 έως 8 χιλιάδες ευρώ, ενώ το ένα γραμμάριο κρυσταλλικής κάνναβης σε πάγο πωλείται στις αγορές ναρκωτικών γύρω στα 100 ευρώ. Η αστυνομία υπολογίζει ότι το κύκλωμα παρήγαγε 20 με 30 κιλά κάνναβη την ημέρα. Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν τη Δευτέρα, σε οργανωμένες και παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις σε διάφορες περιοχές της Αττικής, 9 άτομα, εκ των οποίων οι 3 είναι Έλληνες και οι 4 αλλοδαποί, πολίτες Βιετνάμ, Τσεχίας και Ολλανδίας. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία και παράβαση της νομοθεσίας σχετικά με τις εξαρτησιογόνες ουσίες και τους αλλοδαπούς. Όπως τόνισε, μεταξύ άλλων, κατά τη σημερινή παρουσίαση της υπόθεσης η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Ιωάννα Ροτζιώκου, εντοπίστηκαν έξι πλήρως οργανωμένα και εξοπλισμένα εργαστήρια υδροπονικής κάνναβης, τα οποία η εγκληματική οργάνωση είχε εγκαταστήσει και λειτουργούσε σε αντίστοιχες πολυτελείς κατοικίες, σε περιοχές της Βορειοανατολικής, Νοτιοανατολικής και Δυτικής Αττικής, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 2.936 δενδρύλλια κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας. Σημειώνεται ότι οι δράστες είχαν εγκαταστήσει, μεταξύ άλλων, εργαστήρια στην Εκάλη, τον Διόνυσο, το Μαρκόπουλο και το Πόρτο Ράφτη. Εκτός από τα 2.936 δενδρύλλια, κατασχέθηκαν πάνω από 19 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, περισσότερα από 37 κιλά φύλλων κάνναβης, αποξηραμένων και μη, το χρηματικό ποσό των 45.570 ευρώ, 170 δολάρια Η.Π.Α, 3 Ι.Χ αυτοκίνητα, μοτοσυκλέτα, ιδιόχειρες σημειώσεις, καθώς και πλήρης εξοπλισμός για την καλλιέργεια των φυτών. Επιπλέον από την έρευνα στις οικίες και τα οχήματα τριών εκ των μελών της οργάνωσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ακόμα περίπου 8,4 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, 60 γραμμάρια γύρης κάνναβης, 2,8 κιλά αποσπασμάτων φυτικής κάνναβης και 250 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass