Καμμένος: Βρισκόμαστε σε υβριδικό πόλεμο με την Τουρκία

• Δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο, δηλώνει ο Γ. Κουμουτσάκος

Δημοσίευση: 19 Απρ 2018 15:50

ΑΘΗΝΑ

Απόλυτη στήριξη στον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας, Φώτης Κουβέλης έδωσε από βήματος βουλής ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, επαναλαμβάνοντας τα λεγόμενα του κυρίου Κουβέλη περί ακήρυχτου πολέμου.

Όπως είπε: «Ναι, βρισκόμαστε σε ακήρυχτο, υβριδικό, ψυχολογικό πόλεμο με την Τουρκία. Χάσαμε έναν ήρωα, ο οποίος προασπιζόμενος την εθνική ακεραιότητα της χώρας μας έπεσε στο καθήκον.
Κάλεσε όλα τα κόμματα στη διαμόρφωση μιας κοινής εθνικής θέσης απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα, ενώ χαρακτήρισε παραλήρημα την προχθεσινή ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.
«Μπορεί να έχουμε διαφορετικές προσεγγίσεις και φιλοσοφίες, όμως η διαμόρφωση εθνικής θέσης ιδιαίτερα όταν προκαλείται η πατρίδα είναι αναγκαία. Η Ελλάδα έχοντας με το μέρος της το δίκαιο μπορεί να το κερδίσει όταν είναι ενωμένη», υπογράμμισε με αφορμή τη συζήτηση νομοσχεδίου για την επικύρωση στρατιωτικής συνεργασίας με την Ιορδανία και του Μνημονίου Κατανόησης για το Διεθνές Σχολείο του SHAPE. Επισήμανε ότι ο πρωθυπουργός είναι υπεύθυνος για τη χάραξη της εθνικής γραμμής, και για τα θέματα εξωτερικής πολιτικής είναι ο υπουργός Εξωτερικών, ζητώντας ταυτόχρονα από όλους να επικυρώσουν την προχθεσινή ανακοίνωση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών για τα Ίμια λέγοντας:
«Αυτή τη θέση του ΥΠΕΞ που απαντά στην τουρκική προκλητικότητα και που είναι εθνική θέση και κάνει σαφές ότι η ελληνική κυριαρχία είναι σαφής και ξεκάθαρη από τις διεθνείς συνθήκες σας καλώ να την επικυρώσουμε για να σταλεί ένα μήνυμα ισχυρό εθνικής γραμμής προς τα έξω».
ΟΠΟΙΟΙ ΥΨΩΝΟΥΝ ΣΗΜΑΙΕΣ...
Και συμβουλές προς τους τρεις νεαρούς που την περασμένη Παρασκευή ύψωσαν ελληνικές σημαίες σε πέντε νησιά του συμπλέγματος των Φούρνων απηύθυνε ο υπουργός Άμυνας στην παρέμβασή του στη Βουλή.
«Όταν κάποιος τοποθετεί τη σημαία πρέπει να διασφαλίσει ότι θα την υπερασπιστεί με το αίμα του» είπε και πρόσθεσε: «Η προβολή της εθνικής κυριαρχίας της σημαίας είναι πράξη που είναι και υπεύθυνος αυτός που την κάνει να έχει τη δυνατότητα να τη στηρίξει».
«Εκεί όπου έπρεπε να έχουν μπει τις υπερασπίζονται οι ένοπλες δυνάμεις» συμπλήρωσε.
Αναφερόμενος στην προκλητική ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών για τα Ίμια, είπε ότι δεν υπάρχει αμφισβήτηση της κυριαρχίας των νησιών προσθέτοντας ότι «η Συνθήκη της Λωζάνης είναι δεσμευτική για εμάς και το ΝΑΤΟ και την Τουρκία».
Ο υπουργός Άμυνας αναφέρθηκε και στο θέμα των δύο Ελλήνων αξιωματικών που κρατούνται στην Τουρκία από την 1η Μαρτίου επιμένοντας στον χαρακτηρισμό «όμηροι». «Είναι θέμα που προκάλεσε πολλές συζητήσεις γιατί τους ανέφερα εγώ ως ομήρους. Μακάρι να είχα διαψευστεί αλλά η Τουρκία είναι μια χώρα που δεν έχει ομήρους τους δύο Έλληνες χωρίς να τους απευθύνει κατηγορίες, έχει Αμερικανό πολίτη που είναι σε φυλακή με διάταγμα του Ερντογάν» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος.
Συνεχίζοντας για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς είπε ότι «αυτά τα δύο στελέχη την ώρα του καθήκοντος έκαναν περιπολία στα ελληνικά σύνορα και τα ευρωπαϊκά για το φαινόμενο της παράνομης εισόδου στη χώρα. Διακινητές έψαχναν να βρουν. Τα στελέχη αυτά είναι και στελέχη του ΝΑΤΟ. Κανέναν δεν μπορεί να ικανοποιήσει η εικόνα του Γ.Γ. του οργανισμού να ακούει στωικά τον Τούρκο αξιωματικό. Δεν είναι διμερές θέμα, είναι θέμα διεθνές είναι θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων».
«Κάποιοι που λένε ότι είμαι εξαφανισμένος. Δεν είναι ρόλος το υπουργού Άμυνας να δίνει συνεντεύξεις, θα προσπαθήσω σε περιπτώσεις κρίσεων να δίνω τον λόγο σε αυτούς που πρέπει να τον έχουν» κατέληξε την παρέμβασή του ο κ. Καμμένος.
Ο Γ. ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΣ
Είναι η πρώτη φορά που το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας προβαίνει δημοσίως στον απαράδεκτο ισχυρισμό ότι τα Ίμια ανήκουν πλήρως στην τουρκική κυριαρχία σημειώνει σε δήλωσή του ο Γιώργος Κουμουτσάκος.
Ο Τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ τονίζει πως η δήλωση αυτή προσβάλλει κάθε έννοια σεβασμού του διεθνούς δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας και συνιστά απολύτως απαράδεκτη πρόκληση που τοποθετεί την Τουρκία ακόμα πιο μακριά από την Ευρώπη.
«Εντάσσεται στη στρατηγική συνεχούς αμφισβήτησης και διαρκούς έντασης, που η Τουρκία εφαρμόζει στο Αιγαίο και στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Η πολιτική αυτή έχει επικίνδυνα κλιμακωθεί τα τελευταία δύο χρόνια και ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες. Η Άγκυρα δοκιμάζει την πολιτική βούληση, τα διπλωματικά ανακλαστικά και την επιχειρησιακή ετοιμότητα της χώρας», ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ υπογραμμίζοντας πως «η δική μας απάντηση είναι ότι δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο και πως η ελληνική κυριαρχία στα νησιά του και στις θαλάσσιες ζώνες τους είναι δεδομένη και αδιαμφισβήτητη».
«Και η κυβέρνηση όμως δεν είναι άμοιρη ευθυνών για τη διαρκή κλιμάκωση της προκλητικότητας της Άγκυρας. Την καλούμε λοιπόν, να μην μείνει και πάλι αμήχανη, για να μην γίνει και μοιραία για τα εθνικά συμφέροντα. Οι ερασιτεχνισμοί στα εθνικά θέματα δεν συγχωρούνται», συνέχισε και κάλεσε την κυβέρνηση να προβεί σε όλες τις απαραίτητες διμερείς και διεθνείς διπλωματικές ενέργειες υποστήριξης των εθνικών δικαίων και καταγγελίας των τουρκικών προκλήσεων.
«Να διαμορφώσει μια συγκροτημένη διεθνή στρατηγική προβολής των εθνικών θέσεων. Να ξεκινήσει αμέσως σήμερα, με πρώτο βήμα τη διενέργεια ταυτόχρονου εντονότατου διαβήματος προς τον Τούρκο πρέσβυ στην Αθήνα και προς τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών στην Άγκυρα. Να δώσει οδηγίες για ενημέρωση των Υπουργείων Εξωτερικών σε όλες τις χώρες και των διεθνών οργανισμών, όπου υπάρχουν ελληνικές διπλωματικές αρχές. Και ο πρωθυπουργός να αφήσει την εσωτερική προπαγάνδα περί δήθεν "καθαρής εξόδου" και να αναλάβει διπλωματικό μαραθώνιο, αφού βέβαια πρώτα πληροφορηθεί ότι υπάρχουν σύνορα στη θάλασσα», συμπλήρωσε ο κ. Κουμουτσάκος διαβεβαιώνοντας ότι η ΝΔ θα εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες που έχει ως αξιωματική αντιπολίτευση για να προβάλλει και να υποστηρίξει τα εθνικά δίκαια.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass