ΓΑΠ: Σημαντικό βήμα, αλλά όχι για εορτασμούς η έξοδος

Το πρόγραμμα έπρεπε να παραταθεί μέχρι το 2022 λέει ο Αλ.Παπαδόπουλος

Δημοσίευση: 21 Αυγ 2018 16:28

ΑΘΗΝΑ
Η σημερινή έξοδος της Ελλάδας από τα προγράμματα διάσωσης που εισήχθησαν πριν από οκτώ χρόνια για να αποφευχθεί μια οικονομική κατάρρευση και να αποκατασταθεί η ανάπτυξη της υπερχρεωμένης οικονομίας είναι ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός, ανέφερε ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας, Γιώργος Παπανδρέου, στο πρακτορείο Xinhua.

«Είναι καλοδεχούμενο το γεγονός ότι μετά από οκτώ χρόνια προγραμμάτων προσαρμογής τώρα μπορούμε να έχουμε πρόσβαση στις αγορές χρήματος σε λογικά επιτόκια. Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός. Αλλά και πάλι, δεν υπάρχει λόγος για εορτασμούς», ανέφερε ο Γιώργος Παπανδρέου, πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, σε γραπτή δήλωσή του προς το Xinhua. Η Ελλάδα έχει τώρα έναν ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, ωστόσο έχει χάσει το 25% του ΑΕΠ, η λιτότητα συχνά έπληξε το πιο αδύναμο στρώμα της κοινωνίας και η ανεργία είναι υψηλή με πολλούς νέους να μεταναστεύουν για να βρουν δουλειά σε άλλες χώρες, σημείωσε ο πρώην πρωθυπουργός. «Τώρα είναι η ώρα για νέες πρωτοβουλίες, επενδύσεις και κοινωνικές πολιτικές που θα επιτρέψουν στην Ελλάδα να ενισχύσει τις δικές της δυνατότητες, να ενδυναμώσει τη βιώσιμη ανάπτυξη και να μειώσει τις κοινωνικές ανισότητες», δήλωσε.

Ο ΑΛ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
«Το πρόγραμμα έληξε, αλλά η χώρα είναι ανέτοιμη», σημειώνει σε δήλωσή του ο πρώην υπουργός Οικονομικών Αλέκος Παπαδόπουλος για τη λήξη του μνημονίου.
Όπως αναφέρει αναλυτικά, «το Πρόγραμμα (Γ' Μνημόνιο) έληξε. Η Ελλάδα από σήμερα δεν θα λαμβάνει δανεικά από τους εταίρους της στην Ευρωζώνη αλλά από τις κεφαλαιαγορές».
Ωστόσο, προσθέτει, «η χώρα είναι ανέτοιμη για ένα ταξίδι με σπασμένα τα φτερά της. Μια απαλλαγμένη από τύφλωση Εθνική στάση θα επέβαλλε το πρόγραμμα να είχε παραταθεί μέχρι το τέλος του 2022. Αλλά αυτό θα απαιτούσε πολιτικό σθένος. Καλή τύχη λοιπόν», καταλήγει ο κ. Παπαδόπουλος, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass