Εκτακτο σχέδιο δράσης για τον ιό του Δυτικού Νείλου

Ζητά ο ΙΣΑ - Οι νεκροί έφτασαν τους 17

Δημοσίευση: 31 Αυγ 2018 16:08

ΑΘΗΝΑ
Στους 17 ανήλθε ο αριθμός των θυμάτων από τον ιό του δυτικού Νείλου, με την λοίμωξη να λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις.

Σύμφωνα με ενημέρωση του ΚΕΕΛΠΝΟ, άλλοι 30 άνθρωποι νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, ενώ 11 εξ αυτών παρακολουθούνται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.
Οι νεκροί αυξήθηκαν από τις 24 Αυγούστου σε έξι, συμπεριλαμβανομένου και του νέου θύματος.
Από την αρχή της περιόδου 2018 μέχρι τις 30/08/2018 έχουν διαγνωστεί 153 κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου, εκ των οποίων τα 127 παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό σύστημα (ΚΝΣ, εγκεφαλίτιδα ή και μηνιγγίτιδα ή και οξεία χαλαρή παράλυση) και 26 είχαν ήπιες εκδηλώσεις (εμπύρετο νόσημα). Συνολικά 99 άνθρωποι έλαβαν εξιτήριο από το νοσοκομείο.

ΙΣΑ: Να εφαρμοστεί
σχέδιο εκτάκτου ανάγκης
Από την πλευρά του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τη συνεχιζόμενη αύξηση των κρουσμάτων του ιού του Δυτικού Νείλου που έχει εξελιχθεί, όπως αναφέρει, σε μεγάλη υγειονομική απειλή και μάλιστα με σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις για τη χώρα, καθώς αποτελεί πλήγμα για την τουριστική ανάπτυξή.
Το θέμα συζητήθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ του ΙΣΑ, στο πλαίσιο της οποίας έγινε λόγος για «τεράστιες ευθύνες των αρμόδιων Αρχών που άφησαν αθωράκιστη τη χώρα», όπως εκτιμά ο Σύλλογος.
Στη συνεδρίαση αποφασίσθηκε να ερωτηθούν εξειδικευμένοι επιστήμονες για τα έκτακτα μέτρα που πρέπει να ληφθούν, ειδικά στις αστικές περιοχές καθώς, όπως αναφέρει ο ΙΣΑ, αναμένεται περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων.
Ο Σύλλογος ζητάει από το Υπουργείο Υγείας να ενημερώσει εάν έχουν γίνει μελέτες σχετικά με την κατανομή του πληθυσμού των κουνουπιών στον αστικό ιστό και να δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία, προκειμένου να λάβουν μέτρα οι περιοχές που βρίσκονται σε μεγαλύτερο κίνδυνο.
Επίσης, να ενημερώσει εάν έχει γίνει πρόσφατη καταγραφή των εστιών πολλαπλασιασμού των κουνουπιών, ειδικά στις περιοχές που έχουν καταγραφεί κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου, καθώς υπάρχουν καταγγελίες ότι οι ψεκασμοί γίνονται πρόχειρα και αποσπασματικά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass