Στη φυλακή ξανά ο Φλώρος

Πολεμικό κλίμα ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ για την υπόθεση

Δημοσίευση: 03 Σεπ 2018 16:49

ΑΘΗΝΑ
Στη φυλακή επιστρέφει ο Αριστείδης Φλώρος μετά τη σύλληψή του από την αστυνομία αλλά και την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Ευβοίας να κάνει δεκτή την έφεση κατά του αρχικού βουλεύματος με το οποίο είχε αποφυλακιστεί.
Υπενθυμίζεται ότι ο καταδικασθείς για το σκάνδαλο της Energa αποφυλακίσθηκε πρόσφατα για λόγους υγείας, αλλά διαπιστώθηκε ότι ο ιατρικός φάκελός του ήταν διάτρητος.
Πιο αναλυτικά, η υπόθεση αποφυλάκισης του Φλώρου πήρε νέα τροπή αργά το βράδυ της Παρασκευής, καθώς ο 39χρονος επιχειρηματίας προσήχθη στο αστυνομικό τμήμα Βούλας και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ, μετά από πληροφορίες των αρχών που τον ήθελαν να είναι ύποπτος φυγής.


Οι αστυνομικοί προχώρησαν στην προσαγωγή για να διασφαλίσουν ότι ο Φλώρος δεν θα διαφύγει.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επιχειρηματίας είχε δηλώσει το Ψυχικό ως τόπο κατοικίας του, ωστόσο την Παρασκευή βρέθηκε σε σπίτι φίλης του στη Γλυφάδα, γεγονός που κινητοποίησε τις αρχές.
Η προσαγωγή μετατράπηκε σε σύλληψη μετά τη συνεδρίαση με διαδικασίες-εξπρές του Συμβουλίου Εφετών Ευβοίας για να αποφασίσει αν θα ανατρέψει το βούλευμα αποφυλάκισης του Αρ. Φλώρου μετά την έφεση που ασκήθηκε σε αυτό, από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Ευβοίας, Λάμπρο Σοφουλάκη.
Πρόκειται όντως για διαδικασίες εξπρές, πρωτόγνωρες για τα ελληνικά δεδομένα, καθώς σε μια ημέρα, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαρ. Βουρλιώτης παρήγγειλε να μελετηθεί το ενδεχόμενο έφεσης του βουλεύματος και ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Ευβοίας Λ. Σοφουλάκης την άσκησε.
Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο εισαγγελέας Εφετών είχε προτείνει προς το Συμβούλιο να γίνει δεκτή η έφεση και να εξαφανιστεί το βούλευμα αποφυλάκισης.
Η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών βγήκε μετά τα μεσάνυχτα και αφού το αρχικό βούλευμα ανατρέπεται, ο 39χρονος επιχειρηματίας επιστρέφει στη φυλακή.
Την ίδια ώρα, αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι και δεύτερος γιατρός του Ευαγγελισμού που εμπλέκεται στην υπόθεση- διαβεβαιώνει πως ουδέποτε είδε τον κατηγορούμενο, και πως η υπογραφή του πλαστογραφήθηκε.
Πρόκειται για τον Σπύρο Ζακυνθινό, διευθυντή Α’ Κλινικής Εντατικής Θεραπείας στον Ευαγγελισμό.
«ΠΟΛΕΜΟΣ» ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ
Πολεμικό είναι το κλίμα που επικρατεί ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία με αφορμή την αποφυλάκιση Φλώρου.
Ο μεν ΣΥΡΙΖΑ διερωτάται μέσω ανακοίνωσής του αν υπάρχει κάποιο μεγάλο σκάνδαλο πίσω από το οποίο να μη βρίσκεται η οικογένεια Μητσοτάκη, υποστηρίζοντας ότι «ο ανιψιός και σύμβουλος του κ. Μητσοτάκη, κ. Δημητριάδης, όχι μόνο ήταν δικηγόρος του αλλά, όπως κατέθεσε στον ανακριτή, έστησε ο ίδιος τις offshore μέσω των οποίων καταληστεύθηκε το ελληνικό Δημόσιο».
Η Νέα Δημοκρατία, από την πλευρά της απαντά κατηγορώντας την Κουμουνδούρου για χυδαία προπαγάνδα και τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «αποκρύπτεται το γεγονός ότι ο κ. Δημητριάδης υπήρξε μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη του κ. Φλώρου συμβάλλοντας καθοριστικά στην προφυλάκισή του. Αποσιωπάται σκόπιμα επίσης ότι ο Φλώρος διώχθηκε και φυλακίστηκε επί διακυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας και απελευθερώθηκε, προσφάτως, επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ λόγω των εγκληματικών νόμων που ψήφισαν οι υπουργοί των κ. Τσίπρα και Καμμένου».
Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της ΝΔ, ήρθε η απάντηση του ΣΥΙΡΖΑ που κάνει λόγο για «αστείες δικαιολογίες».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass