Ζάεφ: Ο Τσίπρας μού είπε ότι οι Ελληνες θα στηρίξουν τη συμφωνία

Δημοσίευση: 08 Σεπ 2018 15:56

ΑΘΗΝΑ
Τη διαβεβαίωση του Αλέξη Τσίπρα ότι ο ελληνικός λαός θα στηρίξει τη συμφωνία των Πρεσπών έλαβε ο Ζόραν Ζάεφ.

Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός εμφανίστηκε και ο ίδιος βέβαιος για το γεγονός ότι η πλειοψηφία του ελληνικού λαού στηρίζει τη συμφωνία.
Σύμφωνα με το αυστριακό πρακτορείο ειδήσεων, έπειτα από τη συνάντησή του με τον με τον καγκελάριο της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς, ο οποίος επισκέφθηκε τα Σκόπια και προεδρεύει και του συμβουλίου της ΕΕ, ο κ. Ζάεφ τόνισε ότι ο Αλέξης Τσίπρας του είπε ότι «ακόμη κι αν κάποιοι εθνικιστικοί κύκλοι στην Ελλάδα αντιδρούν στη συμφωνία, η πλειοψηφία του ελληνικού λαού θα τη στηρίξει».
Στο πλαίσιο αυτό, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ εξέφρασε την πεποίθηση πως μόλις ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες στην ΠΓΔΜ (έγκριση της συμφωνίας στο δημοψήφισμα και συνταγματική αναθεώρηση), το ελληνικό κοινοβούλιο θα προχωρήσει στην κύρωση της συμφωνίας.
ΟΡΟΣΗΜΟ
Την πεποίθησή του πως «η Συμφωνία των Πρεσπών είναι ένα ορόσημο και θα μπορούσε να προκαλέσει περαιτέρω θετικές εξελίξεις στην περιοχή», εξέφρασε και ο Σεμπάστιαν Κουρτς. «Η Αυστρία είναι φίλη της ‘’Μακεδονίας’’ και θέλει να κτίσει ένα κοινό μέλλον μαζί της… Η ΕΕ δεν θα είναι ολοκληρωμένη χωρίς τη ‘’Μακεδονία’’ και χώρες της περιοχής» σημείωσε. Την ανάγκη εφαρμογής της συμφωνίας των Πρεσπών και από την Ελλάδα, από τις αρχές του νέου έτους, επισήμανε ο γγ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ μιλώντας στον ΣΚΑΪ και τον Αλέξη Παπαχελά. Προειδοποίησε δε, ότι στην αντίθετη περίπτωση η αξιοπιστία της χώρας μας θα δεχθεί πλήγμα. «Είμαι πεπεισμένος ότι η συμφωνία θα εφαρμοστεί και στις δύο χώρες γιατί είναι ουσιώδες για τη διεθνή αξιοπιστία όταν μια χώρα υπογράφει τη συμφωνία και η άλλη πλευρά την εφαρμόζει, τότε και τα δύο συμβαλλόμενα μέρη θα εφαρμόσουν τη συμφωνία, οτιδήποτε άλλο θα υπονομεύσει σοβαρά την εθνική αξιοπιστία οποιασδήποτε χώρας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο νατοϊκός αξιωματούχος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass