Μας κυβερνά μια ομάδα καιροσκόπων...

ΟΛΟΜΕΤΩΠΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΦΩΦΗΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Δημοσίευση: 11 Σεπ 2018 15:58

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση η οποία – όπως αναφέρει – είναι σε αποδρομή, υποχωρεί σε διεθνείς πιέσεις και επιχειρεί να κλείσει άρον άρον μία σειρά θεμάτων, εξαπέλυσε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Αναφερόμενη στην κυβέρνηση, υποστήριξε ότι πρόκειται για μία ομάδα καιροσκόπων χωρίς ιδεολογική ταυτότητα «που κινείται τυχοδιωκτικά με ένα και μοναδικό κριτήριο: την παραμονή  της στην εξουσία».
Η κ. Γεννηματά μιλώντας για το Μακεδονικό και τη στάση του ΚΙΝΑΛ, υπενθύμισε ότι το κόμμα της είχε πει από την αρχή ότι θέλουμε λύση αλλά όχι οποιαδήποτε λύση.
«Οι παραχωρήσεις όμως της ελληνικής κυβέρνησης στα κρίσιμα ζητήματα της Μακεδονικής εθνικότητας και της γλώσσας μάς βρήκαν και μας βρίσκουν απέναντι, κάθετα αντίθετους» σημείωσε.
Μιλώντας για θέματα οικονομίας, υποστήριξε ότι οι Έλληνες, δημιουργοί, επιχειρηματίες, εργαζόμενοι, μόνοι, «παλεύουν να βγάλουν τη θηλιά από το λαιμό που τους έχει φορέσει η Κυβέρνηση». Παλεύουν, όπως είπε,  να σηκώσουν κεφάλι απέναντι σε ένα κράτος εχθρικό, σε δομές ξεπερασμένες και γραφειοκρατικές ενώ τόνισε ότι το βήμα της ΔΕΘ χρησιμοποιήθηκε ως  μέσο εφόδου στην εξουσία,  ως χώρος   κηρύγματος μίσους και διχασμού.
Η κ. Γεννηματά έκανε λόγο για παρακμή του Τσίπρα, προσθέτοντας ότι η χώρα χρειάζεται ένα νέο  εθνικό σχέδιο και εθνική αυτοπεποίθηση.
Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής υποστήριξε ότι το αχρείαστο μνημόνιο Τσίπρα έληξε, τα προβλήματα όμως παραμένουν και ταλανίζουν τους Έλληνες. «Η παράσταση που έστησε ο Πρωθυπουργός δεν έχει αντίκρισμα.
Οι αγορές στέκονται απέναντί μας επιθετικά. Η ανάπτυξη που όλο έρχεται καρκινοβατεί. Οι Έλληνες γνωρίζουν τη σκληρή πραγματικότητα» τόνισε χαρακτηριστικά.
Εκατοντάδες χιλιάδες, κυρίως νέοι, πρόσθεσε,  μετανάστευσαν, το ΑΕΠ υποχώρησε σχεδόν κατά 25%, η φτωχοποίηση του πληθυσμού είναι δραματική, η αποδυνάμωση της μεσαίας τάξης είναι γεγονός.
Όλα αυτά συμβαίνουν σε μια περίοδο που οι διεθνείς εξελίξεις δημιουργούν σοβαρές ανησυχίες είπε η κ. Γεννηματά σημειώνοντας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση  αστάθειας.

ΚΛΕΙΝΕΙ Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΟΥ ΧΘΕΣ
Στη συνέχεια η κ. Γεννηματά ανέβασε και άλλο τους τόνους και επιτέθηκε στην κυβέρνηση. «Οι άνθρωποι που μας κυβερνούν σήμερα δεν είναι ούτε αριστεροί, ούτε προοδευτικοί, ούτε αποτελεσματικοί. Είναι μια ομάδα καιροσκόπων χωρίς ιδεολογική ταυτότητα. Που κινείται τυχοδιωκτικά με ένα και μοναδικό κριτήριο: την παραμονή  της στην εξουσία».
Κάλεσε τον κόσμο να παγιδευτεί στο δίλημμα ανάμεσα στο λαϊκισμό και το νεοφιλελευθερισμό. «Ούτε αν θα παραδώσουμε την Ελλάδα στους δανειστές όπως πράττει με συνέπεια ο Τσίπρας  ή στις αγορές όπως σκοπεύει να πράξει ο Μητσοτάκης.
Γιατί ούτε οι αγορές, ούτε οι διχαστικές λογικές και ο λαϊκισμός μπορούν να κυβερνήσουν αποτελεσματικά τη χώρα. Είναι παγίδα αυτό το δίπολο. Είναι κάλπικο αυτό το  μέτωπο» είπε.
* Τα επιτόκια δανεισμού είναι απαγορευτικά για την έξοδο στις αγορές ανέφερε η κ. Γεννηματά σημειώνοντας ότι οι προτάσεις της Κυβέρνησης είναι παροχολογία χωρίς αντίκρισμα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass