ΣΕ ΚΑΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ Η ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ

Αναδεικνύει τις ομορφιές του ο Πλαταμώνας

* Κ. Δημόπουλος: Μέλημά μας η ανάπτυξη του Δήμου

Δημοσίευση: 14 Σεπ 2015 0:28

 

ΠΛΑΤΑΜΩΝΑΣ

Του Κώστα Τσόλα

Το φθινοπωρινό... καλοκαίρι συνεχίζει να ζει ο Πλαταμώνας, αφού και με τη βοήθεια του καλού καιρού οι τουρίστες -Έλληνες και ξένοι- κατακλύζουν την όμορφη κωμόπολη, τους Νέους Πόρους και την ευρύτερη περιοχή.

Φέτος παρά την οικονομική κρίση και την ανασφάλεια που διακατείχε τους Έλληνες, ο Πλαταμώνας συνεχίζει να είναι ακόμα και τώρα σημαντικός προορισμός για διακοπές.

Ανέκαθεν ο Πλαταμώνας ήταν ο αγαπημένος προορισμός των Λαρισαίων με 10.000 κατοικίες σήμερα στην περιοχή του Πλαταμώνα – Ν. Πόρων να ανήκουν σε κατοίκους του νομού Λάρισας. Όπως είναι φυσικό πάντα ενδιαφέρει άμεσα τους Λαρισαίους η ανάπτυξη του Πλαταμώνα, αφού είναι ζωτικό κομμάτι της ζωής τους.

Χθες ο δραστήριος δήμαρχος Δίου – Ολύμπου κ. Κώστας Δημόπουλος μίλησε στην «Ε.τ.Δ.» για προτεραιότητες σε ό,τι αφορά στην ανάπτυξη του Πλαταμώνα και της ευρύτερης περιοχής. Μεταξύ αυτών, ήδη έγιναν σημαντικές παρεμβάσεις με τον καθαρισμό του παλαιού σιδηροδρομικού σταθμού και των παλαιών σιδηροδρομικών γραμμών οι οποίες με την πάροδο των χρόνων από κόσμημα του Πλαταμώνα είχαν καταντήσει χωματερή. Με εντολή του δημάρχου κ. Κώστα Δημόπουλου και σε συνεργασία του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας κ. Στέλιου Μπόζα, του αντιδημάρχου κ. Δημητρίου Γουλάρα και των δημοτικών και τοπικών συμβούλων, το έργο του καθαρισμού των παλαιών σιδηροδρομικών γραμμών συνεχίζεται.

Παρών και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΝΟ κ. Θεόδωρος Σιώκας ο οποίος υποστήριξε, πέραν των άλλων ότι ο Πλαταμώνας έχει ένα από τα καλύτερα νερά για την ύδρευση, όπως και η ευρύτερη περιοχή.

Σκοπός του Δήμου Δίου – Ολύμπου και προσωπικά του δημάρχου κ. Κώστα Δημόπουλου είναι να συνεχιστεί ο καθαρισμός της παλιάς σιδηροδρομικής γραμμής από τον σταθμό Πλαταμώνα μέχρι την περιοχή Παντελήμονα και μετά την παλιά σήραγγα. Ήδη σε συνεννόηση με τον ΟΣΕ και τις θυγατρικές εταιρίες του που είναι αρμόδιες και την Εφορεία Νεότερων Μνημείων καθαρίστηκε η παλιά γραμμή από τον σταθμό – Φλοίσβο – Βίλα Μοσκώφ, μέχρι και τη σήραγγα καθώς και οι χώροι δίπλα από τη γραμμή, μήκους 2.5 χιλιομέτρων.

Μιλώντας χθες στην «Ε.τ.Δ.», στο ιστορικό κατάστημα «Φλοίσβος» που λειτουργεί εκεί, πάνω από το κύμα, από το 1927, ο δήμαρχος Δίου – Ολύμπου κ. Δημόπουλος τόνισε ότι η νέα παρέμβαση έχει στόχο, πέρα από τον καθαρισμό της διαδρομής της σιδηροδρομικής γραμμής, μοναδικής ίσως στην Ελλάδα που περνάει δίπλα στο κύμα η οποία είναι νεκρή πάνω από μια δεκαετία τώρα, η άμεση επικοινωνία των παραλιών του Πλαταμώνα με αυτές του Παντελεήμονα.

Οι παρεμβάσεις αυτές σημειώνει με νόημα ο κ. Δημόπουλος είναι ήπιας μορφής σε συνεργασία με τις εταιρίες του ΟΣΕ και την Εφορεία Νεοτέρων Μνημείων.

Αρχικά στόχος είναι να γίνουν δίπλα και πάνω στη γραμμή μονοπάτια περιπάτου, με ξυλοκατασκευές ώστε να προστατευτεί η σιδηροδρομική γραμμή και να μην θαφτεί από όγκους χωμάτων. Να τοποθετηθεί φωτισμός και σε κάποια σημεία της διαδρομής των 2,5 χιλιομέτρων βρύσες και παγκάκια. Η διαδρομή αυτή στο μέλλον μπορεί να εξελιχθεί σε ποδηλατοδρόμο, αλλά σε καμιά περίπτωση σε δρόμο για αυτοκίνητα και άλλα οχήματα.

Χθες ο κ. Δημόπουλος και οι συνεργάτες του επισκέφθηκαν τα έργα.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟΝ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ

Και φέτος οι επαγγελματίες του Πλαταμώνα προσφέρουν ποιότητα σε προσιτές τιμές, οι οποίες είναι ακόμα πιο δελεαστικές αυτή την περίοδο.

Μιλώντας στην «Ε.τ.Δ.» ο πρόεδρος της Τ.Κ. κ. Στέλιος Μπόζας ο αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Γουλάρας, ο αντιπρόεδρος κ. Μάκης Μπουντόλας και η τοπική σύμβουλος κ. Σίσσυ Γκατζά τόνισαν ότι φέτος, πέρα από τους Έλληνες σημαντική είναι η παρουσία -που συνεχίζεται- από ξένους τουρίστες κυρίως από τα Βαλκάνια, αλλά και τη Ρωσία. Οι Ρώσοι μάλιστα θεωρούνται από τους πιο ανοιχτοχέρηδες στο φαγητό και στη διασκέδασή τους.

Δελεαστικές είναι αυτή την εποχή οι τιμές στα καταλύματα τόσο στα πολλά και πολλών αστέρων ξενοδοχεία όσο και στα ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Σύμφωνα με την κ. Γκατζά ο σκοπός τόσο του Δήμου όσο και της Τοπικής Κοινότητας Πλαταμώνα είναι να αναδειχθεί ακόμα περισσότερο η ευρύτερη περιοχή η οποία συνδυάζει το κάλλος του Ολύμπου όπου οι πρόποδές του αγγίζουν τη θάλασσα, τη μεγάλη ιστορία από τους αρχαίους χρόνους μέχρι σήμερα, τις πεντακάθαρες αμμουδιές και τη φιλοξενία των κατοίκων.

ΛΕΖΑΝΤΑ 1: Ο δήμαρχος Δίου – Ολύμπου Κώστας Δημόπουλος στο ύψος του Φλοίσβου όπου καθαρίστηκαν οι σιδηροδρομικές γραμμές και αποτελούν πλέον άνετη διαδρομή περιπάτου.

ΛΕΖΑΝΤΑ 2: Συνεχίζονται οι καλοκαιρινές διακοπές στον Πλαταμώνα ( ΘΑΛΑΣΣΑ ΠΑΡΑΛΙΑ)

ΛΕΖΑΝΤΑ 3: Οι τοπικοί εκπρόσωποι του Πλαταμώνα μιλούν ακόμα και τον Σεπτέμβριο για ποιοτικές και οικονομικές διακοπές

ΛΕΖΑΝΤΑ 4 Η παλιά σιδηροδρομική γραμμή πριν έναν χρόνο

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass