Χίλιες προσλήψεις άμεσα σε Υγεία και Παιδεία

Δημοσίευση: 13 Ιαν 2016 0:02

ΑΘΗΝΑ

Στους τομείς της Υγείας και της Παιδείας θα γίνουν το αμέσως επόμενο διάστημα νέες προσλήψεις για μόνιμο και εποχικό προσωπικό, αναφέρει δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, υποστηρίζοντας ότι το υπουργείο Υγείας θα προσλάβει 500 γιατρούς και νοσηλευτές για να καλύψει τα κενά στις ΜΕΘ του ΕΣΥ.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, πρόκειται για διετείς συμβάσεις εργασίας έσω ΚΕΕΛΠΝΟ, με το οποίο έχει γίνει συνεννόηση για επιτάχυνση των διαδικασιών, ώστε το προσωπικό να διοριστεί εντός του Φεβρουαρίου.

Θα ακολουθήσει δεύτερη δέσμη 2.440 προσλήψεων μόνιμου προσωπικού σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας όλης της χώρας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Παράλληλα, μέσα στις επόμενες εβδομάδες το υπουργείο Παιδείας σχεδιάζει να ανακοινώσει νέα προκήρυξη για την πρόσληψη διδακτικού προσωπικού σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

Σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Παιδείας, Σία Αναγνωστοπούλου, έχουν δρομολογηθεί 500 προσλήψεις καθηγητών-μελών ΔΕΠ προκειμένου να καλυφθούν με προσωπικό τα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Παράλληλα, το υπουργείο Παιδείας σχεδιάζει νέα μεγάλη προκήρυξη εκπαιδευτικών μέσα στο 2016. Ο διαγωνισμός θα γίνει υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ και θα στηρίζεται στο σύστημα μοριοδότησης.

 Το πιθανότερο σενάριο είναι οι προσλήψεις να γίνουν πριν από το καλοκαίρι - ιδανικά μέσα στην άνοιξη του 2016, για να προλάβουν να έχουν διοριστεί οι εκπαιδευτικοί έως τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass