ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ : «Όχι στο κλείσιμο του Τεχνικού Τμήματος της ΔΕΗ στον Τύρναβο»

Δημοσίευση: 18 Ιαν 2016 17:43

Την κατηγορηματική της αντίθεση στο κλείσιμο του Τεχνικού Τμήματος της ΔΕΗ στον Τύρναβο εκφράζει με ανακοίνωσή της η Λαϊκή Ενότητα Λάρισας.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται συγκεκριμένα τα εξής :

«Το ενδεχόμενο να κλείσει οριστικά μετά από 40 χρόνια λειτουργίας αντιμετωπίζει το τεχνικό τμήμα της ΔΕΗ στον Τύρναβο, ύστερα από την μονομερή απόφαση της διοίκησης του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) να μεταθέσει τους δυο τεχνικούς του υποπρακτορείου του Τυρνάβου στα κεντρικά γραφεία της Λάρισας. Η απόφαση είχε ληφθεί πέρυσι στο πλαίσιο των μνημονιακών περικοπών, όμως αποτράπηκε μετά τις έντονες αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας και των εργαζομένων, και έρχεται σαν συνέχεια στο κλείσιμο του υποπρακτορείου της περιοχής πριν από λίγα χρόνια.

Σήμερα το τεχνικό τμήμα είναι στελεχωμένο με δύο τεχνικούς ενώ για λειτουργήσει στοιχειωδώς και να συντηρήσει όλη αυτή την έκταση αλλά και τις αγροτικές περιοχές χρειάζεται τουλάχιστον πέντε τεχνικούς. Εξυπηρετεί την ευρύτερη περιοχή της επαρχίας Τυρνάβου φτάνοντας μέχρι τα χωριά της Ελασσόνας που απέχουν πολλά χιλιόμετρα από την πόλη της Λάρισας. Καλύπτει τουλάχιστον 8.000 οικιακούς καταναλωτές, εκατοντάδες βιοτεχνικές και αρδευτικές παροχές.

Μετά το οριστικό κλείσιμο η εξυπηρέτηση των καταναλωτών, των αγροτικών και βιοτεχνικών δραστηριοτήτων, θα γίνεται αποκλειστικά από την υπηρεσία της Λάρισας, η οποία είναι ήδη υποστελεχωμένη, και θα προκαλέσει σειρά προβλημάτων τόσο στους οικιακούς καταναλωτές όσο και στους αγρότες ειδικά την καλοκαιρινή περίοδο.

Η Λαϊκή Ενότητα Λάρισας ζητά την διατήρηση του τεχνικού τμήματος της ΔΕΗ στον Τύρναβο και την άμεση στελέχωσή του, όπως και τη στελέχωση των υποκαταστημάτων και Τμημάτων της ΔΕΗ όλων των Δήμων του νομού, ώστε να λειτουργήσει στοιχειωδώς και να αποτραπούν σοβαρές αρνητικές συνέπειες για τους καταναλωτές και για τους ίδιους τους εργαζόμενους.

Η ΔΕΗ πρέπει να παρέχει τις υπηρεσίες της προς όφελος του ελληνικού λαού και της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας και όχι για τα συμφέροντα των δανειστών, και γι’ αυτό πρέπει να διασφαλισθεί ο δημόσιος χαρακτήρας της.

Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ καλεί όλη την κοινωνία στη συγκρότηση μετώπου που θα υπερασπιστεί τη δημόσια ιδιοκτησία του ηλεκτρικού συστήματος της χώρας, αυτή που η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μαζί με τη μνημονιακή αντιπολίτευση, ξεπούλησαν με την υπογραφή τους στο τρίτο μνημόνιο».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass