ΕΙΚΟΝΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΙΜΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΟΣΕ ΟΥΤΕ «ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΥΝ» ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Το μουσείο έγινε... ξενοδοχείο

* Βαγόνια - στολίδια που έφτασαν με κόπο από τους φορείς των σιδηροδρομικών γίνονται δωμάτια για άγνωστους τις νύχτες * Πεζοδρόμιο - βάσανο για τους ταξιδιώτες στην οδό Παλαιολόγου

Δημοσίευση: 20 Φεβ 2016 0:20

 

Είναι η εικόνα που αντικρίζουν εκατοντάδες επιβάτες του ΟΣΕ καθημερινά άμα τη αφίξει τους στον Σιδηροδρομικό Σταθμό της Λάρισας. Μια ιδέα για μουσείο που όπως φαίνεται κάποιοι την έχουν μετατρέψει σε... ξενοδοχείο. Κουβέρτες, χαρτόνια, σκουπίδια και εγκατάλειψη που σε καμία περίπτωση δεν τιμά ούτε τους φορείς που έκαναν την προσπάθεια συλλογής των υπαίθριων εκθεμάτων αλλά ούτε και την ιστορία του ΟΣΕ.

Το μέρος, όπως το καταγράφει ο φωτογραφικός φακός της «Ε», σε καμία περίπτωση δεν τιμά και την ίδια την πόλη της Λάρισας καθώς έτσι βλέπουν τον σταθμό οι επιβάτες που χρησιμοποιούν τις αμαξοστοιχίες του Προαστιακού για Θεσσαλονίκη.

«Η με κωδικό αριθμό 72 ατμομηχανή, μοναδική στο είδος της στο δίκτυο του ΟΣΕ, του γερμανικού οίκου Friend Grupp κατασκευής του 1935 και βάρους 19.5 τόνων βρίσκεται στην πλατεία του Σιδηροδρόμου και η άλλη με κωδικό αριθμό 54 μια από τις μεγαλύτερες ατμομηχανές δρομολογίων του ελβετικού οίκου SLM Winter Thur κατασκευής 1911 και βάρους 32 τόνων βρίσκεται στον αύλειο χώρο. Εκεί βρίσκεται πάνω σε γραμμή με σκάρα και έρμα από σκύρα μια παλιά δρεζίνα με τα παρελκόμενά της και ένα κωπήλατο βαγονέτο» μας εξηγεί μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Λαρισαίων Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών «Ο Άγιος Φίλιππος» κ. Γιάννης Πολυμέρου. Ο συγκεκριμένος σύλλογος μαζί με τον Σύλλογο Φίλων του Σιδηροδρόμου Λάρισας και το Πολιτιστικό Κέντρο Σιδηροδρομικών έκαναν μεγάλες προσπάθειες όλα τα χρόνια για να συλλέξουν όλα αυτά τα εκθέματα όπως τόνισε.

Πριν από λίγες ημέρες κάποιοι έσπασαν το λουκέτο στην παλιά ατμομηχανή και πλέον κοιμούνται μέσα ανενόχλητοι. Ένας καναπές έχει προστεθεί τις τελευταίες ημέρες ενώ τις κρύες νύχτες του χειμώνα μερικοί δεν διστάζουν να ανάψουν και φωτιές στον χώρο ενώ τα βαγόνια – εκθέματα με το πέρασμα του καιρού έχουν σπρωχθεί και πέσει από τις ράγες πάνω στις οποίες τοποθετήθηκαν αρχικά.

ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ

Δεν είναι μόνο αυτήν η άσχημη εικόνα που αντικρίζουν οι ταξιδιώτες, καθώς μόλις βγούνε στο πεζοδρόμιο της οδού Παλαιολόγου (ακριβώς δεξιά) θα δυσκολευτούν λίγο παραπάνω με τις αποσκευές τους μια και η κατάστασή του δεν χαρακτηρίζεται καλή. Το βράδυ ειδικά ίσως να γίνεται και επικίνδυνη.

Ωστόσο σε κοντινό δρόμο στην οδό Αλεξάνδρας (πίσω από την παλιά ΟΑΣΗ, Ντίσκο Αναμπέλλα για τους παλιούς), ο Δήμος Λάρισας άρχισε εργασίες επισκευής του πεζοδρομίου καθώς ήταν στην ίδια κατάσταση. Με αφορμή λοιπόν αυτό, οι Φίλοι του Σιδηροδρόμου αναρωτιούνται μήπως οι υπηρεσίες σκοπεύουν να επισκευάσουν με τον ίδιο τρόπο και την Παλαιολόγου καθώς επί της ουσίας αποτελεί σιδηροδρομική «πύλη» της Λάρισας.

Κ. ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass