ΔΙΟΡΓΑΝΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΝΤΙΑΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ

«Εμπλοκή» για εκδήλωση στον Τύρναβο

* Ο Δήμος ήρε την άδεια για χρήση αίθουσας

Δημοσίευση: 28 Φεβ 2016 21:17

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Αναβλήθηκε τελικά η εκδήλωση - ομιλία με θέμα «Ισλαμοποίηση – Αχρήματη Κοινωνία – Κάρτα του Πολίτη (Έξυπνη Κάρτα)» που διοργάνωνε για χθες Κυριακή ο Ποντιακός Σύλλογος Τυρνάβου στο «Εμμανουήλειο» Πνευματικό Κέντρο με ομιλητή τον δικηγόρο κ. Δήμο Θανασούλα.

Με αφορμή σχόλια και ανακοινώσεις στο διαδίκτυο το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, πριν την εκδήλωση, από το σύλλογο εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση: «Ο Ποντιακός Σύλλογος Τυρνάβου πραγματοποιεί την εκδήλωση αυτή με σκοπό την ενίσχυση της χριστιανικής πίστης και οποιαδήποτε άλλη προσέγγιση - ερμηνεία που επιχειρείται να αποδοθεί στην εκδήλωσή μας είναι λανθασμένη και δεν εκφράζει το σύλλογό μας».

Ο ΔΗΜΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Εν τω μεταξύ, μετά από διαμαρτυρίες για την παραχώρηση αίθουσας του «Εμμανουήλειου» Πνευματικού Κέντρου ο Δήμος Τυρνάβου χθες το πρωί εξέδωσε την εξής ανακοίνωση με την οποία αίρει την παραχώρηση της αίθουσας με το σκεπτικό ότι: «Ο Ποντιακός Σύλλογος Τυρνάβου ζήτησε δημοτικό χώρο για να πραγματοποιήσει εκδήλωση-ομιλία με χριστιανικό περιεχόμενο. Στο αίτημα αυτό ο Δήμος ανταποκρίθηκε παραχωρώντας μία από τις αίθουσες του «Εμμανουηλείου». Στη συνέχεια όμως δύο μέρες πριν την εκδήλωση ο Ποντιακός Σύλλογος Τυρνάβου κυκλοφόρησε αφίσα τα μηνύματα της οποίας με τον ξενοφοβικό χαρακτήρα που εκπέμπουν, εμπλέκονται με το εθνικό και ευρωπαϊκό προσφυγικό πρόβλημα αλλοιώνοντας το αρχικό περιεχόμενο της εκδήλωσης.

Ο Δήμος Τυρνάβου σε καμία περίπτωση δεν συνεργεί στη δημιουργία εντάσεων-αντιθέσεων που οδηγούν σε συγκρουσιακές καταστάσεις στην τοπική κοινωνία.

Ως εκ τούτου αίρει την παραχώρηση της αίθουσας για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης».

Τέλος, μετά την παραπάνω ανακοίνωση του Δήμου Τυρνάβου ο Ποντιακός Σύλλογος Τυρνάβου σχετικά με τα τεκταινόμενα γύρω από την χθεσινή εκδήλωση απάντησε ότι: «σιωπά».

Τελικά, η εκδήλωση του συλλόγου, έγινε χθες το βράδυ στο κέντρο «Ακρόπολη» του Αμπελώνα, παρουσία πλήθος κόσμου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass