ΜΕ ΧΟΡΟ, ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ

Αποκριάτικο ξεφάντωμα για παλιννοστούντες Πόντιους

Δημοσίευση: 17 Μαρ 2016 1:19

Τη Κυριακή της Αποκριάς ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παλιννοστούντων Ποντίων «Ο Πόντος», πραγματοποίησε τη δική του αποκριάτικη χοροεσπερίδα στο κέντρο «Ανεμόμυλος» στη Φαλάνη, και όπως κάθε χρονιά έτσι και φέτος είχε ετοιμάσει μαζί με την παρουσιάστρια της βραδιάς Φαϊνα Καστανά και συμπαρουσιάστρια τη Μάγδα Κουτανίδου ένα πρόγραμμα γεμάτο μουσική, τραγούδια και χορό. Τη βραδιά άνοιξε ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Ιωάννης Παπαδόπουλος με το χαιρετιστήριο λόγο του, που έδωσε το σύνθημα ώστε η σκηνή να γεμίσει παιδιά, που κρατώντας μπαλόνια στα χέρια και φορώντας μάσκες από ζωάκια πλαισίωναν τη Ναντέζντα Γιαχιοπούλου, σ’ ένα ρώσικο τραγούδι με την ονομασία «μικρή χώρα». Οι μικροί πρωταγωνιστές της βραδιάς χόρεψαν επίσης ένα τραγούδι του Afrik Simone με την ονομασία «amana kykarela» κλέβοντας τις καρδιές των θεατών. Και άφησαν για λίγο άδεια τη σκηνή, για να τραγουδήσει η Μαρία Ιβανόβα ένα παραδοσιακό μολδάβικο τραγούδι με την ονομασία «σάτε σάτε». Γυρίζοντας στη σκηνή, ντυμένοι μάγειρες και έχοντας στα χέρια κουτάλες και κατσαρόλες, έδειξαν κάτω από το άκουσμα του «βαρίς βαρίς κάσκα» πώς μαγειρεύουν τα παιδιά. Η βραδιά όμως δεν τελείωσε εκεί. Τη σκυτάλη πήραν τα μεγαλύτερα παιδιά του συλλόγου και για την ακρίβεια η Κατερίνα Κατσαμάκα με το τραγούδι «Η καρδιά σου πέτρα», και η Ελισσάβετ Μάλτα με το τραγούδι «Αχ κινδυνεύω», δύο εξαιρετικές φωνές και πολύ ωραίες σκηνικές παρουσίες παρά το νεαρό της ηλικίας τους. Δώρο έκπληξη για τη γιορτή της γυναίκας, που ήταν λίγες μόλις μέρες νωρίτερα, ήταν ο χορός των μπαμπάδων (Ζαϊτσεβ Αλέξανδρο και Τζερεμέ Αποστόλη) με τις μικρές πριγκίπισσές τους (Βαλεντίνη Ζ. και Βερόνικα Τ.). Παρόλο που η χορευτική ομάδα έμεινε μισή λόγω ασθενείας των υπολοίπων, η στιγμή ήταν άκρως συγκινητική μια και το τραγούδι περιέγραφε τον αιώνιο έρωτα μεταξύ πατέρα και κόρης, φέρνοντας δάκρυα στα μάτια αρκετών παρευρισκομένων. Την ατμόσφαιρα αποφόρτισε ο Κωνσταντίνος Κιούσης με τις όμορφες μπαλαρίνες του, ταξιδεύοντας τους παρευρεθέντες πίσω στο χρόνο και φέρνοντας αναμνήσεις από τη Eurovision, με το τραγούδι «Never let you go».

Στη δεκαετία του 60’ μας πήγαν ο Γιώργος Ιωαννίδης, ο Βασίλης Κακαρίμπας, ο Παντελής Χαρατσίδης και η Μελίνα Τόλλη με το απόσπασμα μιας θρυλικής κωμωδίας εκείνης της εποχής φέρνοντας κύματα γέλιου στους παρευρεθέντες. Και παρόλο που το κέφι ανέβαινε, κάτι έλειπε από τη βραδιά μέχρι που οι Παντελής Χαρατσίδης και Μαριάννα Τέλιου να αρχίσουν να λικνίζονται στους ρυθμούς της «σάμπας», «ρούμπας» και «τσα-τσα-τσα», δίνοντας μια πινελιά από βραζιλιάνικο καρναβάλι στη βραδιά. Τέλος στη σκηνή ανέβηκαν η Μαρίνα Αθανασιάδου, η Κατερίνα Παπαγιάννη, η Ναντέζντα Γιαχιοπούλου, η Μαρία Ιβανόβα, η Κατερίνα Κατσαμάκα, η Ειρήνη Τζιβαντζίδου και η Άννα Μακαρτσούκ, φορώντας φορέματα και μάσκες σε βενετσιάνικο στυλ και κάτω από τους ήχους των βιολιών μας έδωσαν μια γεύση από τις αποκριές στη Βενετία. Ξαφνικά ο ήχος των βιολιών σταμάτησε, οι μάσκες βγήκαν και τα κορίτσια πήραν τα φορέματα στα χέρια για να χορέψουν «καν-καν» κλείνοντας έτσι τη βραδιά. Το γλέντι συνεχίστηκε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Κλείνοντας ανανεώθηκε το ραντεβού του Συλλόγου με τα μέλη και τους φίλους του για το 2017 για ένα ακόμα αποκριάτικο ξεφάντωμα, με καινούριες ιδέες και περισσότερη όρεξη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass