ΑΓΝΩΣΤΟΙ «ΡΗΜΑΞΑΝ» ΥΠΟΣΤΑΘΜΟ ΤΗΣ ΔΕΗ

«Δίψασαν» Νίκαια και Ν. Καρυές από... κλέφτες καλωδίων!

* Θέμα αστυνόμευσης θέτει ο δήμαρχος Κιλελέρ Αθαν. Νασιακόπουλος

Δημοσίευση: 11 Απρ 2016 0:15

 

Χωρίς νερό για περισσότερες από δώδεκα ώρες έμειναν χθες τα δημοτικά διαμερίσματα Νίκαιας και Νέων Καρυών του Δήμου Κιλελέρ, μετά την κλοπή που πραγματοποίησαν άγνωστοι «ρημάζοντας» υποσταθμό της ΔΕΗ που ηλεκτροδοτεί εγκατάσταση της ΔΕΥΑΛ. Οι άγνωστοι δράστες προκειμένου να κλέψουν δεκάδες μέτρα καλωδίου που περιέχουν χαλκό δεν νοιάστηκαν για το γεγονός ότι δύο κοινότητες θα έμεναν χωρίς νερό, όπως δεν νοιάζονται άλλωστε για τις επιπτώσεις των κλοπών σε αρδευτικές γεωτρήσεις αγροτών που εδώ και ημέρες έχουν βάλει στο στόχαστρο.

Τις προάλλες, αστυνομικοί του Τμήματος Αγιάς συνέλαβαν έναν άνδρα και μια γυναίκα στον Τύρναβο μετά από διάρρηξη των εγκαταστάσεων γεώτρησης αγροτών στο Καστρί Αγιάς, ενώ άλλες πέντε αντίστοιχες διαρρήξεις και κλοπές καλωδίων από ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις γεωτρήσεων, είχαν καταγγελθεί στην τοπική ΕΛ.ΑΣ. το τελευταίο διάστημα.

Μετά από «αδράνεια» δυο ετών περίπου, οι δράστες κλοπών καλωδίων από γεωτρήσεις στον νομό Λάρισας εμφανίσθηκαν ξανά το τελευταίο διάστημα στην περιφέρεια, προκαλώντας σοβαρές υλικές ζημιές στις γεωτρήσεις αφού για να κλέψουν μερικές δεκάδες μέτρα καλωδίωσης προκαλούν ζημιές πολύ μεγαλύτερης αξίας, καθώς «αποξηλώνουν» τους ηλεκτρολογικούς πίνακες των γεωτρήσεων.

Ετσι συνέβη και χθες στη Νίκαια, όπου διέρρηξαν υποσταθμό της ΔΕΗ στο ύψος Κέντρου Αποκατάστασης έξω από τη Νίκαια και παράλληλα έκλεψαν «καλώδια μήκους 150 μέτρων» που συνέδεαν τον Υποσταθμό με την εγκατάσταση της ΔΕΥΑΛ, όπως σημείωσε στην «ΕτΔ» ο δήμαρχος Κιλελέρ Αθαν. Νασιακόπουλος προσθέτοντας «ότι η ζημιά είναι πολύ μεγάλη, αφού σύμφωνα με τους πρώτες υπολογισμούς αγγίζει τις 20.000 ευρώ ενώ δυο κοινότητες έμειναν χωρίς νερό».

«Το θέμα είναι πολύ σοβαρό» συμπλήρωσε ο κ. Νασιακόπουλος υπογραμμίζοντας ότι «δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει. Εχουν ρημάξει τις γεωτρήσεις και κάτι πρέπει να γίνει με την αστυνομία. Βέβαια το ερώτημα που τίθεται είναι αυτοί που κλέβουν τα καλώδια, πού τα διαθέτουν τελικά, πού τα πουλάνε...» κατέληξε ο δήμαρχος.

Η κλοπή εκτιμάται πως σημειώθηκε προχθές το βράδυ και έγινε αντιληπτή χθες το πρωί με αφορμή και τη διακοπή νερού. Με τον κ. Νασιακόπουλο να σημειώνει την «άριστη συνεργασία της ΔΕΗ, της ΔΕΥΑΛ και του δήμου» που είχε ως αποτέλεσμα την εγκατάσταση νέας καλωδίωσης, λίγο μετά τις 7 χθες το απόγευμα, προκειμένου να ηλεκτροδοτηθεί «πρόχειρα» η εγκατάσταση της ΔΕΥΑΛ και λίγη ώρα αργότερα αποκαταστάθηκε η παροχή στο δίκτυο ύδρευσης.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass