ΟΙ ΠΕΡΙΟΙΚΟΙ ΖΗΤΟΥΝ ΒΕΛΤΙΩΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Τα αλλεπάλληλα τροχαία της οδού Γιάγκου στη Νεάπολη

Δημοσίευση: 27 Απρ 2016 0:00
Μέχρι και αεροφωτογραφία τράβηξαν οι περίοικοι, ανήσυχοι από τα αλλεπάλληλα τροχαία στη γειτονιά τους. Από τη μια η εισβολή στη Γιάγκου από το χέρσο (στο κέντρο) κι από την άλλη η συνεχής παραβίαση του μονόδρομου στο τρίστρατο (δεξιά), αιφνιδιάζουν τους οδηγούς που κινούνται κανονικά Μέχρι και αεροφωτογραφία τράβηξαν οι περίοικοι, ανήσυχοι από τα αλλεπάλληλα τροχαία στη γειτονιά τους. Από τη μια η εισβολή στη Γιάγκου από το χέρσο (στο κέντρο) κι από την άλλη η συνεχής παραβίαση του μονόδρομου στο τρίστρατο (δεξιά), αιφνιδιάζουν τους οδηγούς που κινούνται κανονικά

 

Βελτιωτικές παρεμβάσεις ζητούν από τη δημοτική αρχή, οι περίοικοι της οδού Γιάγκου στη Νεάπολη, προκειμένου να λείψει ο εφιάλτης των αλλεπάλληλων τροχαίων στη γειτονιά τους. Άλλωστε εκείνοι είναι που κινδυνεύουν περισσότερο πηγαινοερχόμενοι στα σπίτια τους.

Ένα αυθαίρετο πέρασμα έχει δημιουργηθεί στη χέρσα δημοτική έκταση που χωρίζει την Εχεκρατίδα από τη Γιάγκου. Κόβοντας δρόμο, οι οδηγοί που θέλουν να περάσουν προς την Καραολή-Δημητρίου, άλλωστε εμποδίζονται από την ανεξήγητη μονοδρόμηση σε επιπλέον κομμάτι της Γιάγκου, ανεβοκατεβαίνουν λοιπόν το κράσπεδο και ξαφνικά εισβάλλουν στην άσφαλτο. Αιφνιδιάζοντας φυσικά τους οδηγούς που κινούνται κανονικά. Κι όποιον πάρει ο χάρος, ή τουλάχιστον η οδική βοήθεια για το φαναρτζίδικο καθώς οι ταχύτητες ευτυχώς δεν είναι και τόσο μεγάλες.

Το πρόβλημα επιτείνεται λόγω της μονοδρόμησης της Γιάγκου μπροστά στο Γυμνάσιο-Λύκειο, στο τμήμα της από το τρίστρατο Γιάγκου-Αγ. Τριάδος-Εχεκρατίδα και προς τη διασταύρωση Γιάγκου και Καραολή και Δημητρίου. Τμήμα όπου ο δρόμος φαρδαίνει αρκετά ώστε να εξυπηρετεί δύο ρεύματα κυκλοφορίας και το οποίο όλως παραδόξως μονοδρομήθηκε πριν μερικά χρόνια. Φήμες λένε πως αυτό συνέβη επειδή έπρεπε να προκύψει χώρος ώστε να μπορούν οι καθηγητές του σχολείου να παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους στον ίσκιο. Κάποιος εξ αυτών, λέει, είχε μέσον στην προηγούμενη δημοτική αρχή και επέβαλε τη μονοδρόμηση. Την οποία όμως δεν σέβεται κανένας, τροχαίες παραβάσεις μονίμως, καθημερινά τα παρά τρίχα τροχαία ατυχήματα, πολύ συχνά κι αυτά που συμβαίνουν τελικά.

Το προβληματικό σημείο είναι γνωστό στον Δήμο, όπου έχουν απευθυνθεί οι περίοικοι. Οι οποίοι ζητούν και να φραχθεί με κάποιο τρόπο η δίοδος από το χέρσο αλλά και να καταργηθεί η επιβληθείσα μονοδρόμηση που τόσα προβλήματα δημιούργησε και την οποία ουδείς τηρεί.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass