ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΑ ΛΕΙΨΑΝΑ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΑΡΣΕΝΙΟΥ ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ

Πανηγυρίζει η ενορία Πέτρου και Παύλου Λάρισας στη Νεάπολη

Δημοσίευση: 27 Ιουν 2015 8:13

 

 

Γιορτάζει μεθαύριο Δευτέρα, με ξεχωριστή μεγαλοπρέπεια, η ενορία Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Λάρισας, τους προστάτες της. Αύριο Κυριακή το απόγευμα, στις 7.30, θα τελεσθεί εόρτιος εσπερινός, με αρτοκλασία και θείο κήρυγμα. Την ίδια ώρα, στα προπύλαια του ναού, θα γίνει η υποδοχή του ιερού λειψάνου του Οσίου Αρσενίου του Καππαδόκου, από το ομώνυμο ανδρικό μοναστήρι της Χαλκιδικής, από τον σεβασμιότατο μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιο και τον ιερό κλήρο.

Τη Δευτέρα το πρωί, θα τελεσθεί πανηγυρική αρχιερατική θεία λειτουργία και το απόγευμα θα τελεσθεί ο μεθέορτος εσπερινός και η λιτάνευση της ιερής εικόνας των αγίων και του χαριτόβρυτου ιερού λειψάνου του Οσίου Αρσενίου του Καππαδόκου. Στο τέλος, θα ακολουθήσει ιερά κατανυκτική αγρυπνία μέχρι τις μεταμεσονύκτιες ώρες. Όλων των λατρευτικών εκδηλώσεων, θα προεξάρχει ο σεβασμιότατος μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος, μετά του ιερού κλήρου. Την Τρίτη το πρωί, θα τελεσθεί η θεία λειτουργία και η ακολουθία του υψώματος, το απόγευμα ο εσπερινός και η παράκληση του Οσίου Αρσενίου. Την Πέμπτη 2 Ιουλίου το πρωί, η θεία λειτουργία και στη συνέχεια θα γίνει η επιστροφή του ιερού λειψάνου, με συνοδεία πιστών, στη Χαλκιδική. Η παρουσία των λειψάνων, όπως επισημαίνεται από τους διοργανωτές, αποτελεί ξεχωριστή ευλογία για την περιοχή, μια και, ως είναι γνωστό, ο όσιος συνδεόταν πνευματικά με τη μεγάλη πνευματική φυσιογνωμία της εποχής, τον Όσιο Παΐσιο τον Αγιορείτη. 

*Καθ’ όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων, και μερίμνη της νεανικής κίνησης της ενορίας, στον αύλειο χώρο του ναού, θα λειτουργήσει πλούσια έκθεση εκκλησιαστικών ειδών και ειδών ευλαβείας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass