ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΩΝ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΡΑΜΠΑΣ ΓΙΑ ΑΜΕΑ ΣΤΗ ΒΕΛΙΚΑ

Η αλμύρα χάλασε τον «εγκέφαλο»

Δημοσίευση: 10 Ιουλ 2015 8:12 | Τελευταία ενημέρωση: 10 Ιουλ 2015 11:31

 

Χάλασε την πιο ακατάλληλη στιγμή, στην καρδιά του καλοκαιριού, με τις απειλητικές υψηλές θερμοκρασίες, η ράμπα για την πρόσβαση στη θάλασσα ατόμων με κινητικά προβλήματα, η οποία βρίσκεται στην παραλία Βελίκας, στη θέση Πλατάνια.

Το σημαντικό και μοναδικό τέτοιο έργο, σε όλο το μήκος της ακτογραμμής του νομού Λάρισας, που προσφέρει τη δυνατότητα σε πολλά άτομα, να έχουν εύκολη πρόσβαση στη θάλασσα και να απολαμβάνουν ίσες ευκαιρίες στην ψυχαγωγία, παρουσίασε ηλεκτρονική βλάβη και συγκεκριμένα, όπως υποστήριξε ο δήμαρχος Αγιάς κ. Αντώνης Γκουντάρας, παρουσίασε διάβρωση ο «εγκέφαλος» του μηχανήματος, από την αλμύρα.

«Είναι θέμα ημερών η λειτουργία της…», τόνισε ο ίδιος, ενημερώνοντας πως «έχει σταλεί για επισκευή ο εγκέφαλος και αναμένεται σύντομα να τοποθετηθεί στη θέση του».

Να σημειωθεί ότι η ράμπα (Seatrac), τοποθετήθηκε τον Αύγουστο του 2013, ώστε να εξασφαλιστεί η αυτόνομη πρόσβαση των ΑμεΑ, από την ακτή μέχρι το νερό. Είναι μια καινοτόμος εφεύρεση της Επιτροπής Ερευνών του Πανεπιστημίου Πατρών και το σύστημα αποτελείται από μία ράμπα και ένα καροτσάκι, που λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια και εγκαθίσταται. Τα ΑμεΑ μπορούν να εισέλθουν μόνα τους μέσα στη θάλασσα, με τη χρήση ενός χειριστηρίου και μετά να επιστρέψουν στην παραλία.

Το σύστημα Seatrac απευθύνεται σε διαφορετικές περιπτώσεις χρηστών, όπως άτομα προχωρημένης ηλικίας, με σκλήρυνση κατά πλάκας, χρήστες με αναπηρία στα κάτω άκρα ή νευρομυικές δυστροφίες, παραπληγικούς-τετραπληγικούς, ασθενείς της νόσου του Πάρκινσον, άτομα με προσωρινούς τραυματισμούς ή έγκυες γυναίκες με προβλήματα ισορροπίας.

Η συσκευή είναι εξ ολοκλήρου κατασκευασμένη από ανοξείδωτο χάλυβα.

Η κατασκευή του έργου είχε προϋπολογισμό 90.000 ευρώ, ενώ τη

συντήρηση και λειτουργία του, έχει αναλάβει ο Δήμος Αγιάς.

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass