Ο Γ. Γ. ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΧΘΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

«Ρίξτε κόκκινο στη νύχτα της αβεβαιότητας»

*«Τσίπρας και Μεϊμαράκης δίνουν στη Θεσσαλία ‘’παράσταση της αρπαχτής’’ για τους αγρότες»

Δημοσίευση: 12 Σεπ 2015 8:00

«Να ρίξει η νεολαία «κόκκινο στη νύχτα» της αβεβαιότητας, της ανασφάλειας, της υποβάθμισης της ζωής» κάλεσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας χθες το βράδυ στο Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή, στην Κοίτη του Πηνειού. «Το κόκκινο του αγώνα, της ελπίδας, της ανατροπής, για να πάρουν οι νέοι των εργατικών λαϊκών στρωμάτων τη ζωή στα δικά τους χέρια και να φτιάξουν μαζί με τους πατεράδες, τις μανάδες και τους παππούδες τους, ένα δίκαιο κόσμο, χωρίς εκμετάλλευση», τόνισε ο γ. γ. της Κ. Ε. του ΚΚΕ στην ομιλία του στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στη Λάρισα.

Απευθυνόμενος σε πυκνό ακροατήριο, που ανταποκρινόταν με αγωνιστικά συνθήματα, ο Δ. Κουτσούμπας τόνισε μεταξύ άλλων: «Στις λίγες μέρες που απομένουν μέχρι τις εκλογές δίνουμε τη μάχη οι άνεργοι, οι εργάτες, οι φτωχοί αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι νέοι και οι γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων που ζουν και δω στη Λάρισα, στον Θεσσαλικό κάμπο να κάνουν το βήμα και να φτάσουν στην κάλπη με το ψηφοδέλτιο του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, την ψήφο που θα μείνει εκεί που θα την καταθέσουν στο μετερίζι του αγώνα, του αγώνα που ανοίγει τον δρόμο της ανατροπής, για να έρθουν καλύτερες μέρες για μας και τα παιδιά μας».

Μη λησμονώντας ότι χθες άνοιξαν τα σχολεία ευχήθηκε σε μαθητές γονείς και εκπαιδευτικούς. «Τους ευχόμαστε από καρδιάς καλή δύναμη τη νέα σχολική χρονιά, που ξεκινάει με πολλά κενά στα σχολεία, με μεγάλες ελλείψεις, που προστίθενται στα μόνιμα και ουσιαστικά προβλήματα του περιεχομένου της μόρφωσης, των σπουδών των παιδιών μας, του ίδιου του μέλλοντός τους, για δουλειά με δικαιώματα, με βάση τις κλίσεις, τα ενδιαφέροντα και τις λαϊκές ανάγκες. Το ΚΚΕ, πιο δυνατό, θα βρεθεί μπροστά στους αγώνες τους, για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους».

Και συνέχισε: «Την επόμενη μέρα των εκλογών, κυβέρνηση θα υπάρχει – άλλωστε γι’ αυτό μας διαβεβαιώνουν και οι δύο. Όλοι μαζί, συνολικά 222 βουλευτές από τα πέντε κόμματα ψήφισαν το 3ο βάρβαρο μνημόνιο τον προηγούμενο μήνα, με πρώτους και καλύτερους τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ και δεν θα φτιάξουν κυβέρνηση; Μια χαρά θα καταφέρουν να συγκροτήσουν κυβέρνηση, ακόμα και κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού με τους δύο πόλους της αστικής διαχείρισης το ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ. Μια χαρά θα τα βρουν και στον σχηματισμό κυβέρνησης, αφού παρά τις διαφορές τους έχουν το ίδιο κυβερνητικό πρόγραμμα.

Κι αν ορισμένοι αναρωτιούνται, τότε γιατί μαλώνουν; Γιατί καθημερινά ανταλλάσσουν βαριές κουβέντες; Μα, έτσι παίζεται το παιχνίδι της πόλωσης, της δικομματικής – διπολικής αντιπαράθεσης. Λέει ο ένας, απαντά ο άλλος για να μένει ο λαός εγκλωβισμένος στη μεταξύ τους αντιπαράθεση, η οποία στόχο έχει να κρύψει ότι παρά τις διαφορές τους, στα βασικά, στα κεντρικά ζητήματα συμφωνούν».

Για τους αγρότες

Αναφερόμενος ειδικά στους αγρότες, ο Δ. Κουτσούμπας τόνισε μεταξύ άλλων: «Εδώ στη Θεσσαλία, που θεωρείται – και είναι – η «καρδιά της αγροτιάς», αλλά και σε άλλες αγροτικές περιοχές της χώρας, παίζεται, τώρα προεκλογικά, μια «παράσταση της αρπαχτής», όπως ονομάζουν αυτού του είδους τις παραστάσεις οι άνθρωποι του Θεάτρου. Πρωταγωνιστές, οι πρόεδροι των δυο μεγάλων κομμάτων, του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ και κομπάρσοι οι εκπρόσωποι των μικρότερων. Οι κύριοι Τσίπρας και Μεϊμαράκης, περιοδεύουν στην επαρχία και τάζουν στους αγρότες. Πριν λίγες μέρες ήταν εδώ στη Λάρισα ο πρόεδρος της ΝΔ και ένα μεγάλο μέρος της ομιλίας του ήταν για τους αγρότες, ενώ είναι σίγουρο πως και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, όταν περάσει από δω, το ίδιο θα κάνει.

Αυτή τη φορά δεν υπόσχονται την εκτροπή του Αχελώου που στοίχειωσε, ούτε υπόσχονται «καλύτερες μέρες». Υπόσχονται ότι δεν θα εφαρμόσουν τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο 3ο μνημόνιο και πως στη θέση τους θα πάρουν άλλα μέτρα, «αντισταθμιστικά». Τα λένε αυτά, χωρίς να ντρέπονται, αυτοί που, μόλις πριν λίγες μέρες, ψήφισαν στη Βουλή, όλοι μαζί, τα μέτρα που χτυπούν τον αγρότη, κυρίως τον μικροκληρούχο αλλά και μεγάλο μέρος των αγροτών μεσαίου μεγέθους παραγωγής. Τα συμφώνησαν, καλά – καλά, τα ψήφισαν άρον – άρον, νύχτα, στη Βουλή και τώρα λένε ότι δεν θα τα εφαρμόσουν. Και τολμούν να ζητούν οι αγρότες της Θεσσαλίας, οι αγρότες όλης της Ελλάδας να τους πιστέψουν. Να «χάψουν αμάσητο» ένα ψέμα τόσο μεγάλο, αλλά και τόσο φανερό.

Κι εμείς τους ρωτάμε: Αν ήταν να μην τα εφαρμόσετε τα νέα αντιλαϊκά μέτρα του 3ου μνημονίου, τότε γιατί τα διαπραγματευτήκατε και γιατί τα ψηφίσατε; Κι αν υποθέσουμε – που καθόλου δεν το πιστεύουμε - ότι μετανιώσατε για την υπογραφή σας και για την ψήφο σας και τώρα δεν θέλετε να τα υλοποιήσετε, πώς θα πείσετε τους «δανειστές» που καιροφυλακτούν, να το αποδεχτούν; Θα τους πείσετε με τη «χαμένη στο διάστημα λεβεντιά» που επέδειξε ο κ. Τσίπρας στη διαπραγμάτευση των «17 ωρών», ή με τη λαοφιλή «πεζοδρομιακή μαγκιά» που προβάλλει σήμερα ο κ. Μεϊμαράκης;

Κι αν σπάσει ο διάβολος το ποδάρι – λέμε τώρα - και τα αφεντικά σας το αποδεχτούν, ποια μέτρα σκέφτεστε να πάρετε ως «αντισταθμιστικά» και ποιους θα πλήξουν; Μήπως τους εργάτες, τους μικροεπαγγελματίες και μικρέμπορους, τους χαμηλοσυνταξιούχους; Διότι, να πάρετε αντισταθμιστικά μέτρα που θα ελαφρώνουν τους μικρομεσαίους αγρότες και τη φτωχολογιά και θα βαραίνουν το μεγάλο κεφάλαιο και την πλουτοκρατία, αποκλείεται.

Το ΚΚΕ δεν κοροϊδεύει τον μικρό, μεσαίο αγρότη. Δεν του λέει ότι υπάρχει σωτηρία του σε σχέση με τη συγκεντρωμένη αγροτική παραγωγή. Δεν του λέει ότι όλοι οι αγρότες, οι περισσότεροι, μπορούν να γίνουν μεγαλοαγρότες, ότι μπορούν να γίνουν μεγαλέμποροι.

Κοροϊδεύει τους αγρότες και κτηνοτρόφους η εγκληματική νεοναζιστική Χ.Α. όταν μιλάει για «επιστροφή στην εθνική παραγωγή» μέσα στους περιορισμούς που θέτει η ΚΑΠ της Ε.Ε. Πολύ περισσότερο που καθυβρίζει τους αγρότες και τους αγώνες τους όταν ισχυρίζεται πως οι «μεγάλοι και μικροί τσιφλικάδες έτρωγαν τις επιδοτήσεις της Ε.Ε. στα μπουζούκια της εθνικής οδού». Αλλά έτσι είναι η φασιστική δημαγωγία, από τα χρυσαυγίτικα λαμόγια των μπράβων της νύχτας. Άνθρωποι του σάπιου συστήματος, διεφθαρμένοι μέχρι το μεδούλι.

Οι καθαρές θέσεις και προτάσεις του ΚΚΕ, μας δίνουν το δικαίωμα να ζητάμε από τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους να του δώσουν αυτή τη φορά την ψήφο τους στις εκλογές. Γιατί ξέρουν ότι το ΚΚΕ δεν τους είπε, ούτε θα τους πει ποτέ ψέματα, δεν θα προδώσει ποτέ την εμπιστοσύνη τους και δεν θα πάψει ποτέ να παλεύει γι’ αυτούς, μαζί τους».

Και ο Δ. Κουτσούμπας κατέληξε: «Δυνατό ΚΚΕ, γιατί κι αύριο πιο αποφασιστικά θα είναι το στήριγμα του λαού στην αναμέτρηση με τη «χορωδία των εκβιαστών», που αποτελείται απ’ όλα τα άλλα κόμματα και έχει μαέστρους την ΕΕ, την Κομισιόν, το ΔΝΤ, την τάξη των καπιταλιστών. Υπάρχει εναλλακτική λύση, διέξοδος προς όφελος του λαού. Αρκεί ο λαός να αξιοποιήσει την πείρα του, να την κάνει δύναμη αγώνα κι ανατροπής».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass