ΗΧΗΡΟ ΟΧΙ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΡΑΨΑΝΗΣ

«Κάτω τα χέρια από το δάσος μας»

* Πρόκειται για το δάσος των Αγίων Θεοδώρων

Δημοσίευση: 18 Σεπ 2015 0:47
Τμήμα του ιστορικού μοναστηριού των Αγίων Θεοδώρων το οποίο βρίσκεται στην καρδιά του δάσους το οποίο σεβάστηκαν ακόμα οι Οθωμανοί και οι Ναζί Τμήμα του ιστορικού μοναστηριού των Αγίων Θεοδώρων το οποίο βρίσκεται στην καρδιά του δάσους το οποίο σεβάστηκαν ακόμα οι Οθωμανοί και οι Ναζί

 

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Η προστασία του φυσικού κάλλους είναι μια από πρώτες προτεραιότητες των κατοίκων της Ραψάνης, ειδικά όταν πρόκειται για τοποθεσίες της ιστορικής κωμόπολης που συνδέονται με την Ορθοδοξία και τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα.

Αυτή τη φορά επιχειρείται με την «ευλογία» και δημόσιων φορέων η αλλοίωση του ιστορικού δάσους των Αγίων Θεοδώρων.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στο Τοπικό Συμβούλιο Ραψάνης η συνεδρίαση του οποίου πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες όπου και παρευρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Τεμπών κ. Χρήστος Τσάτσαρης, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γεώργιος Νικολάου και πλήθος κατοίκων της Ραψάνης, λαμβάνοντας διαστάσεις Λαϊκής Συνέλευσης, εκφράστηκε η πάγια θέση τους να μην επιτραπεί η υλοτόμηση του δάσους των Αγίων Θεοδώρων.

Σύμφωνα με τους Ραψανιώτες αλλά και ευρύτερα τους κατοίκους της περιοχής, το δάσος αυτό αποτελεί «άβατο» για τους κατοίκους της Ραψάνης, όπως χαρακτηριστικά τονίστηκε, η δε καύση των κομμένων δένδρων, θεωρείται ύβρη λόγω της θρησκευτικής ιδιαιτερότητάς του.

Ένα δάσος που όπως αναφέρουν πηγές και παλαιότεροι κάτοικοι δεν τόλμησαν να ξυλεύσουν ούτε ο Τούρκος Πασάς επί τουρκοκρατίας, ούτε οι δυνάμεις Κατοχής, ούτε κάποιος άλλος κάτοικος ή μη του χωριού.

Για τους παραπάνω λόγους η Τοπική Κοινότητα ζητά από το Δασαρχείο να σεβαστεί την απόφασή της. Να σεβαστεί επίσης την ιστορική και θρησκευτική ιστορία ενός «δώρου του Θεού» στον άνθρωπο και να μην το αγγίξει.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass