ΜΕ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

Σεμινάρια για αίτια και αντιμετώπιση των εξαρτήσεων

Δημοσίευση: 09 Ιαν 2016 15:13

 

 

«Συζητώντας για τις εξαρτήσεις: κριτικές προσεγγίσεις των αιτιών και των τρόπων αντιμετώπισης του φαινομένου», είναι το θέμα του τρίτου κύκλου εκπαιδευτικών σεμιναρίων του προγράμματος «Προαγωγής Αυτοβοήθειας» Λάρισας.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα του τμήματος ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) που έχει ξεκινήσει τη λειτουργία του στη Λάρισα από τον Αύγουστο του 2015, σε συνεργασία και του ΟΚΑΝΑ και τη χρηματοδότηση του Υπουργείου Υγείας.

Βασικός στόχος του είναι η ψυχοκοινωνική στήριξη ανθρώπων που αντιμετωπίζουν προβλήματα εξάρτησης από ναρκωτικά και αλκοόλ και των συγγενών τους, με βάση τις αρχές και τη φιλοσοφία της αυτοβοήθειας-αλληλοβοήθειας. Επίσης στόχος είναι η ενημέρωση και η εκπαίδευση των μελών των τοπικών κοινωνιών, στις οποίες δραστηριοποιείται γύρω από τις κριτικές προσεγγίσεις του πεδίου των εξαρτήσεων. Όλες οι παρεχόμενες υπηρεσίες του προγράμματος είναι δωρεάν.

Το πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Λάρισας, έχει ήδη πραγματοποιήσει δύο κύκλους εκπαιδευτικών σεμιναρίων, για το πρόβλημα της εξάρτησης, τα οποία απευθύνονταν σε κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη.

Σε όλους τους συμμετέχοντες/ούσες θα δίνεται επικουρικό εκπαιδευτικό υλικό με μορφή σημειώσεων ή άρθρων, καθώς επίσης και βεβαίωση παρακολούθησης. Οι θεματικές που θα προσεγγιστούν στο πλαίσιο του σεμιναρίου είναι οι εξής:

- Οι ιστορικές και πολιτισμικές διαστάσεις του προβλήματος της εξάρτησης από ψυχοτρόπες ουσίες και του φαινομένου των μη φαρμακευτικών εξαρτήσεων.

- Η κατάσταση του προβλήματος της εξάρτησης στη σύγχρονη εποχή σε διεθνές και εθνικό επίπεδο. Επιδημιολογικά στοιχεία και κοινωνικοπολιτισμικά χαρακτηριστικά του φαινομένου.

- Η κατανόηση των αιτιών του φαινομένου της εξάρτησης.

- Συζητώντας για τους τρόπους αντιμετώπισης του φαινομένου της εξάρτησης.

- Η πρόταση της αυτοβοήθειας / αλληλοβοήθειας στην αντιμετώπιση της εξάρτησης

- Ο ρόλος των τοπικών κοινωνιών στην αντιμετώπιση του φαινομένου της εξάρτησης.

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν σε πέντε εβδομαδιαίες συναντήσεις, κάθε Παρασκευή στις 18.00- 20.00, αρχής γενομένης από την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου.

Σε περίπτωση που ο αριθμός των ενδιαφερομένων θα είναι μεγαλύτερος των είκοσι ατόμων, θα πραγματοποιηθεί και δεύτερος κύκλος σεμιναρίων.

Για την καλύτερη προετοιμασία των σεμιναρίων είναι σημαντικό οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν συμμετοχή έως την Τετάρτη 20/01στο τηλέφωνο του προγράμματος (2410233332) ή στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: larisa@selfhelp.gr. Τα σεμινάρια – η συμμετοχή στα οποία είναι δωρεάν- θα πραγματοποιηθούν στους χώρους του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας Λάρισας, οδός Ηρώων Πολυτεχνείου 169 και Κουτσούμπα. Πρόσωπα επικοινωνίας: Λαϊνάς Σωτήρης, Χαλεπούδης Μανώλης Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2410233332

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass