Θα έρθουν βελτιώσεις για τους δασικούς χάρτες

Δημοσίευση: 14 Μαρ 2017 10:58

ΒΟΛΟΣ

Βελτιωτικές τροπολογίες οι οποίες θα κατατεθούν το προσεχές διάστημα στη Βουλή για να αντιμετωπίσουν προβλήματα που ανέδειξε η εφαρμογή της διαδικασίας ανάρτησης των δασικών χαρτών, ανήγγειλε σε διευρυμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ζαγοράς - Μουρεσίου την Κυριακή στη Ζαγορά, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αλεξ. Μεϊκόπουλος.

Ο κ. Μεϊκόπουλος ανέφερε πως εντός της εβδομάδας θα είναι έτοιμες οι τροπολογίες και ζήτησε από όλους να περιμένουν να ενημερωθούν για το περιεχόμενο των τροπολογιών του Υπουργείου και στη συνέχεια να επανεκτιμήσουν τη στάση τους, πρόταση η οποία έγινε αποδεκτή.
Στη συνεδρίαση, ο Δήμαρχος κ. Παν. Κουτσάφτης, ενημέρωσε το Σώμα και τους παρευρισκόμενους για τα προβλήματα που προκύπτουν από την εφαρμογή της διαδικασίας ανάρτησης και έκφρασης αντιρρήσεων, επισημαίνοντας πως ισχύει στο ακέραιο η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ζαγοράς - Μουρεσίου για άμεση διακοπή της ανάρτησης των δασικών χαρτών και ανάκληση των ήδη αναρτηθέντων, ώστε να δοθεί ο χρόνος ενημέρωσης των πολιτών και να διορθωθούν όλες οι ανακρίβειες τα λάθη και οι παραλήψεις πριν την νέα ανάρτησή τους.
Το πρόβλημα με αμφιλεγόμενες εκτάσεις στον Δήμο αφορά πολλούς ιδιοκτήτες και ζητήθηκε η επαγρύπνηση όλων όσοι θίγονται από τους νέους δασικούς χάρτες.
Στη διευρυμένη συνεδρίαση στη διάρκεια της οποίας υπήρξαν και σημεία έντασης, συμμετείχαν οι βουλευτές κ.κ. Αλεξ. Μεϊκόπουλος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρ. Μπουκώρος της ΝΔ και Παν. Ηλιόπουλος της Χρυσής Αυγής.
Εποικοδομητικές ήταν και οι τοποθετήσεις των βουλευτών της Αντιπολίτευσης όπως και των μειοψηφιών του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο αποφάσισε ομόφωνα να αναμένει τις τροπολογίες, να εξετάσει ποιά θέματα αντιμετωπίζουν και πως διαμορφώνεται τελικά η διαδικασία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass