ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΗΝ 26η DETROP ΚΑΙ 6η OENOS

H Περιφέρεια Θεσσαλίας σε έκθεση κρασιού

Δημοσίευση: 24 Μαρ 2017 8:28

Σε κλίμα άκρως «εξαγωγικό» και απόλυτα επαγγελματικό η Περιφέρεια Θεσσαλίας συμμετείχε στην 26η Detrop και 6η Oenos από 3 – 6 Μαρτίου, που πραγματοποιήθηκε στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Το περίπτερο της Π.Θ. ανάμεσα σε 700 και πλέον εκθέτες του εσωτερικού φιλοξένησε άριστα θεσσαλικά κρασιά, μεταξύ των οποίων με διεθνή βραβεία και αναγνώριση, που παρουσίασαν οι ίδιοι οι οινοποιοί με φυσική παρουσία.

Ακόμη στο περίπτερο έδωσαν το παρών το Ούζο και το Τσίπουρο δύο ποτά «Ελληνικά» γεμάτα φιλοσοφία και παράδοση, που συνδέονται άρρηκτα με τον τρόπο ζωής, φιλοξενίας και διασκέδασης των Ελλήνων. Πλήθος κόσμου από νέους, φοιτητές, καθηγητές πανεπιστημίων αλλά κυρίως επιχειρηματίες από το εσωτερικό, τη Γερμανία , Αγγλία, Ιταλία και Ρωσία επισκέφτηκαν το περίπτερο και χρησιμοποιώντας τη γοητευτική διαδικασία της γευσιγνωσίας απόλαυσαν κρασιά με πλούτο αρωμάτων και γεύσεων αναδεικνύοντας τους θησαυρούς της θεσσαλικής γης, ενώ παράλληλα είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν πλούσιες διαδραστικές και πρωτοποριακές εκδηλώσεις της ΔΕΤΡΟΠ.

Το περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας επισκέφτηκαν ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιάννης Τσιρώνης, ο οποίος εγκαινίασε την έκθεση, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρης Μάρδας, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας , συνοδευόμενος από την αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης κα Βούλα Πατουλίδου και τον αντιπερειφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας κ. Θεοφάνη Παπά, ο πρόεδρος του Οινοποιητικού Συν/σμού Τυρνάβου κ. Αγησίαλος Ραψανιώτης, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ Δρ Κυριάκος Ποζιρκίδης συνοδευόμενος από στελέχη της ΔΕΘ, ο γενικός διευθυντής των «Πόλεων του κρασιού» από την Σιένα Ιταλίας Paolo Benvanuti συνοδευόμενος από τον διευθυντή του Δικτύου Οινοποιών Θεσσαλίας δημοσιογράφο Θοδωρή Σδρούλια, οι καθηγητές της Γεωπονικής Θεσσαλονίκης κ. Ηλίας Ελευθεροχωρινός και ΤΕΙ Λάρισας κ. Δημήτρης Πετέρας, Θεσσαλοί αγρότες και ιδιώτες που δραστηριοποιούνται στον χώρο των οίνων και ποτών.

Τα οινοποιεία που συμμετείχαν στο περίπτερο της Περιφέρειας ήταν ο Οινοποιητικός Συν/σμός Τυρνάβου, ο Αγροτικός Οινοποιητικός Συν/σμός Νέας Αγχιάλου, τα Οινοποιεία Ραψάνης «Χρυσοχόου» , τα οινοποιεία Τσίνας Βασίλειος και ΣΙΑ Ο.Ε., τα Οινοποιεία Ελασσόνας Γ. Λόλας – Γ. Φτίκας και τα Οινοποιεία Φαλάνης Δ. Αλατά.

 Από την Περιφέρεια Θεσσαλίας υπεύθυνος για τη συμμετοχή ήταν ο διευθυντής της ΔΑΟ κ. Νίκος Γαβριήλ και συμμετείχαν η διευθύντρια Διά Βίου Μάθησης, Εμπορείου και Τουρισμού κ. Ελένη Κατσαρού και η γεωπόνος της ΔΑΟΚ Λάρισας κ. Αθηνά Μαλάκου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass