ΣΕ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΤ. ΠΗΛΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Εκπαιδευτικές δραστηριότητες δημιουργικής απασχόλησης

Δημοσίευση: 19 Απρ 2017 10:05

Στην υποστήριξη παιδιών με δημιουργικές δράσεις, σε χωριά του Ανατολικού Πηλίου, προχωρά το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης (ΠΤΔΕ) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του – «θεωρεί ότι οι δραστηριότητές του δεν μπορεί να περιορίζονται αποκλειστικά και μόνο εντός του Ιδρύματος. Αντίθετα, επιδιώκει συνέργειες με την κοινωνία, τόσο στην πόλη του Βόλου, όσο και στην ευρύτερη περιοχή. Από την άποψη αυτή η τελευταία Συνέλευση του Τμήματος ενημερώθηκε για επιθυμία που εκφράστηκε από γονείς μαθητών χωριών του Ανατ. Πηλίου για υποστηρικτικές δράσεις από την πλευρά του Τμήματος και ομόφωνα δέχτηκε να ανταποκριθεί.

Πρόσφατα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Δημαρχείο της Τσαγκαράδας όπου συμμετείχαν, ο Πρόεδρος του ΠΤΔΕ Αν. Καθηγητής Παναγιώτης Πολίτης, η Αν. Καθηγήτρια του Τμήματος Μαρία Παπαρούση, καθώς και εκπρόσωποι συλλογικοτήτων από την Τσαγκαράδα και το Ανήλιο.

Συγκεκριμένα, από την Τσαγκαράδα, εκπροσωπήθηκαν η Κοινότητα, ο Σύλλογος Γονέων Δημοτικού Σχολείου, ο Σύλλογος Γονέων Γυμνασίου, η Ομάδα Γυναικών, ο Τουριστικός-Αναπτυξιακός Σύλλογος, ενώ από το Ανήλιο,ο Σύλλογος Γονέων Δημοτικού Σχολείου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος.

Στη σύσκεψη εκφράστηκε από πλευράς των εκπροσώπων των τοπικών φορέων η επιθυμία το Πανεπιστήμιο, και ειδικότερα τα Παιδαγωγικά Τμήματα, να υποστηρίξουν τα παιδιά των χωριών με δημιουργικές δράσεις, ενώ από την πλευρά των εκπροσώπων του ΠΤΔΕ κατατέθηκε ξεκάθαρα η θετική διάθεση το ΠΤΔΕ να αναλάβει πρωτοβουλία έτσι ώστε, με την συνδρομή φοιτητών και φοιτητριών, να υλοποιηθούν μια σειρά από πολιτιστικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες δημιουργικής απασχόλησης για τα παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας των δύο χωριών.

Μέσα στις αμέσως επόμενες μέρες ο Πρόεδρος του ΠΤΔΕ πρόκειται να έρθει σε επικοινωνία με την Διεύθυνση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Ν. Μαγνησίας για την διευθέτηση γραφειοκρατικών διαδικασιών, έτσι ώστε μέσα στον μήνα Μάιο, και με την υποστήριξη της διοίκησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, αλλά και με την συνεργασία καθηγητών από τα άλλα δύο Παιδαγωγικά Τμήματα, να αρχίσουν να υλοποιούνται, με μια περιοδικότητα 1 ή 2 φορές τον μήνα, οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες δημιουργικής απασχόλησης στα δύο χωριά του Ανατολικού Πηλίου».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass