ΕΥΡΕΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ

Προωθείται η κατασκευή νέου Ειδικού Σχολείου στην Καρδίτσα

Δημοσίευση: 19 Απρ 2017 10:25

Η εκκίνηση της διαδικασίας κατασκευής νέου Ειδικού Σχολείου στην Καρδίτσα από τις «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.», συζητήθηκε εκτενώς σε ευρεία σύσκεψη εκπαιδευτικών φορέων του νομού Καρδίτσας, παρουσία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Σπύρου Λάππα, Χρυσούλας Κατσαβριά – Σιωροπούλου και Παναγιώτας Βράντζα, εκπροσώπου του βουλευτή και Γραμματέα της Κ.Ο. της Ν.Δ. κ. Κώστα Τσιάρα, του Δημάρχου Καρδίτσας κ. Φώτη Αλεξάκου, αρμόδιων αντιδημάρχων, του Ανιτπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος κ. Κώστα Νούσιου, του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δ.Σ. Καρδίτσας κ. Κώστα Παπαλού, του Διευθύνοντος Συμβούλου των «Κτιριακών Υποδομών Α.Ε.» κ. Βασίλη Καραγιάννη, του Συντονιστή της Ν.Ε Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ηλία Αντωνίου, εκπροσώπων του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών «Ν. Πλαστήρας», του Συλλόγου Παιδιών ΑμΕΑ, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και του Διευθυντή του Ειδικού Σχολείου Καρδίτσας.

Παίρνοντας τον λόγο ο κ. Αλεξάκος ενημέρωσε τους παριστάμενους ότι βρίσκεται σε εξέλιξη το κτηριολογικό πρόγραμμα, επισημαίνοντας ότι επιδίωξη του Δήμου είναι η κατασκευή ενός σύγχρονου και πλήρως λειτουργικού νέου διδακτηρίου 1200 τ.μ. με δυο ορόφους 600+600 τ.μ. στις εγκαταστάσεις (6ο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Παρασκευής) όπου στεγάζεται σήμερα το Ειδικό Σχολείο της πόλης.

Ο Δήμαρχος επισήμανε ότι υπάρχει επαφή με τον Ειδικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας για τις διορθώσεις που πρέπει να γίνουν και η εκτίμηση είναι ότι το κτηριολογικό θα είναι έτοιμο μέσα στο 2018.

Από την πλευρά του ο κ. Καραγιάννης παρουσίασε σε αυστηρά πλαίσια, τις προϋποθέσεις υλοποίησης του έργου μέσω των «Κτιριακών Υποδομών Α.Ε.», ενώ εξήγησε και την μεθοδολογία που ακολουθεί η Εταιρία στα δημόσια έργα που αναλαμβάνει, τονίζοντας πως ο Δήμος Καρδίτσας που ενδιαφέρεται για το παραπάνω έργο, θα πρέπει να στείλει άμεσα σχετικό έγγραφο. Ακολούθως θα λάβει απάντηση από την Εταιρία για τα δικαιολογητικά που χρειάζονται και όταν αυτά σταλούν τότε θα ενταχθεί το έργο στον γενικότερο σχεδιασμό της. Μετά θα εκπονηθεί η μελέτη, ενώ απαιτείται και έγκριση της αναγκαιότητας εκτέλεσης του έργου από το Υπουργείο Υποδομών. Τελευταίο στάδιο υλοποίησης είναι η αναζήτηση των κατάλληλων χρηματοδοτικών εργαλείων και η δημοπράτηση.

Ύστερα από διαλογική συζήτηση αποφασίστηκε να ακολουθηθεί η κατεύθυνση κατασκευής του νέου Ειδικού Σχολείου από τις «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.», ενώ το θέμα σύντομα θα «περάσει» και από το Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας.

Επίσης, άμεσα οι Καρδιτσιώτες βουλευτές θα ασκήσουν πιέσεις στα συναρμόδια υπουργεία, για επίσπευση των διαδικασιών ολοκλήρωσης του κτηριολογικού προγράμματος που αποτελεί βασικό εργαλείο για να προωθηθεί το έργο.

Ωστόσο, σε παρέμβασή του ο κ. Λάππας υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση έχει ήδη αποδεχθεί την αναγκαιότητα του νέου Ειδικού Σχολείου στο Νομό, αλλά και ο ίδιος ο Υπουργός Υποδομών κ. Χρήστος Σπίρτζης κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Καρδίτσα, είχε δεσμευθεί για την κατασκευή του.

Τέλος οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών και Παιδιών ΑμΕΑ εξέφρασαν την ελπίδα πως επιτέλους μετά από χρόνια θα προχωρήσει το έργο που αναγγέλλονταν, αλλά ποτέ δεν προωθούνταν από τις τοπικές πολιτικές δυνάμεις στο στάδιο της υλοποίησης.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Καραγιάννης ενημέρωσε πως οι «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» εξετάζουν την εφαρμογή από τον Σεπτέμβριο, ενός σχεδίου μακροσκοπικού προσεισμικού ελέγχου σε σχολεία της περιφέρειας Θεσσαλίας, το οποίο υλοποιείται σήμερα σε σχολεία της Αττικής.

ΚΑΡΔΙΤΣΑ (Του ανταποκριτή μας Φώτη Καραγιάννη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass