ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΕΚΑΒ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ

«Είμαστε αιρετοί εκπρόσωποι και όχι δοτή διεύθυνση»

Δημοσίευση: 23 Μαϊ 2017 22:40

Την αντίδραση του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Θεσσαλίας προκάλεσε η δήλωση της διευθύντριας του ΕΚΑΒ, Βασιλικής Αυγέρη, την περασμένη Παρασκευή από τον Τύρναβο, ότι οι συνδικαλιστές είναι αποκομμένοι από την κοινωνία.

Με δήλωσή τους στην «Ε», ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του σωματείου, Γιάννης Γούλας και Γιάννης Μακρυγιάννης αντίστοιχα, αναρωτιούνται «πώς είναι δυνατόν μια δοτή διεύθυνση να υποστηρίζει ότι οι αιρετοί εκπρόσωποι των εργαζομένων είναι αποκομμένοι από την κοινωνία»;

«Οι εργαζόμενοι είναι μέρος της κοινωνίας και έχουν να επιδείξουν τεράστια προσφορά σε αυτή. Οι δε συνδικαλιστές έχουν αποδείξει ότι είναι σωστοί στη δουλειά τους και δεν έχουν δώσει δικαιώματα για ανάλογη κριτική. Άλλωστε, η ίδια η κοινωνία μάς κρίνει καθημερινά. Η διοίκηση του ΕΚΑΒ από ποιον κρίνεται, αλήθεια;», επισημαίνουν επίσης.

Οι κ. Γούλας και Μακρυγιάννης διευκρινίζουν ότι «το σωματείο εργαζομένων ήταν εξαρχής υπέρ της δημιουργίας Τομέων και όχι Βάσεων του ΕΚΑΒ σε όλες τις επαρχίες του νομού, στο πρότυπο της Ελασσόνας, στα Φάρσαλα, δηλαδή, την Αγιά και τους Γόννους, προκειμένου να καλύπτονται οι ανάγκες όλων των περιοχών, αλλά με την πρόσληψη προσωπικού ή μεταθέσεις συναδέλφων που το επιθυμούν και όχι με εργαζόμενους με μπλοκάκι, οι συμβάσεις των οποίων – πρόκειται για 3 άτομα - λήγουν μάλιστα στα τέλη Αυγούστου και κανείς δεν γνωρίζει πώς θα καλυφθούν τα κενά τους».

Αναφέρουν παράλληλα ότι αντί να ενισχυθεί το δυναμικό του ΕΚΑΒ, αποδυναμώνεται κιόλας, καθώς την περασμένη εβδομάδα τρία άτομα αποσπάστηκαν για έξι μήνες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, στο νοσοκομείο της Καρδίτσας και του Βόλου, αντίστοιχα.

Συνολικά, τόσο σε επίπεδο Θεσσαλίας όσο και σε επίπεδο Λάρισας, το προσωπικό του ΕΚΑΒ έχει μειωθεί τα τελευταία χρόνια σε ποσοστό 10%.

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ

Την ίδια στιγμή, παραμένουν τα προβλήματα στην καθαριότητα του ΕΚΑΒ – τόσο στο κεντρικό κτίριο όσο και στους τομείς – αφού για περισσότερους από 12 μήνες δεν ισχύει η σύμβαση με την εργολαβική εταιρεία. Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, τις ανάγκες της καθαριότητας καλύπτουν μια καθαρίστρια από το ΠΓΝΛ που καθαρίζει κάθε Σάββατο, καθώς και οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ.

Απλήρωτα παραμένουν και τα εκτός έδρας δεδουλευμένα των εργαζομένων για ολόκληρο το 2016 και τους πέντε πρώτους μήνες του 2017, παρά τις υποσχέσεις της διοίκησης, ενώ τη μέρα που σταμάτησαν τη δωδεκαήμερη επίσχεση εργασίας τους, η διοίκηση τους έσυρε στα δικαστήρια – εκκρεμεί η απόφαση της Δικαιοσύνης επ΄ αυτού.

Επισημαίνεται πάντως ότι καθόλη τη διάρκεια της κινητοποίησης αυτής, το ΕΚΑΒ λειτούργησε, καλύπτοντας όλες τις ανάγκες που δημιουργήθηκαν με προσωπικό ασφαλείας.

Αναφορικά τέλος με τις δράσεις του σωματείου, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Θεσσαλίας, αναφέρουν τις συναντήσεις που είχαν με τους δύο τελευταίους υπουργούς Υγείας (Παναγιώτη Κουρουμπλή και Ανδρέα Ξανθό) κατά τις αντίστοιχες επισκέψεις τους στην περιοχή, όπου τους ενημέρωσαν για τα προβλήματα του κλάδου με υπομνήματα, εστιάζοντας στην ανάγκη ανανέωσης του στόλου των ασθενοφόρων και την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.

Επαφές είχαν επίσης με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τις δημοτικές αρχές, τον αντιπεριφερειάρχη, αλλά και τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο ΕΚΑΒ, τον εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλη Κικίλια και τον εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλο Χρηστίδη. Συνεχή είναι παράλληλα τα ενημερωτικά υπομνήματα προς τους τοπικούς βουλευτές.

Μενέλαος Κατσαμπέλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass