Π. ΣΑΡΧΩΣΗΣ: ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Υπογράφηκαν οι νέες συμβάσεις εργαζομένων στον Δήμο Τυρνάβου

Δημοσίευση: 16 Ιουλ 2017 23:08
Από την υπογραφή των νέων συμβάσεων στο δημαρχείο Τυρνάβου Από την υπογραφή των νέων συμβάσεων στο δημαρχείο Τυρνάβου

Τέλος καλό, προσωρινά τουλάχιστον, για τους εργαζόμενους καθαριότητας στο Δήμο Τυρνάβου, όλα καλά.

Προχθές Παρασκευή έγινε πράξη η υπόσχεση που έδωσε προσωπικά ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Παναγιώτης Σαρχώσης, σε εκείνους τους εργαζόμενους που ήταν σε εκκρεμότητα.
Έτσι το μεσημέρι υπογράφηκαν οι νέες συμβάσεις προς ικανοποίηση των εργαζόμενων αλλά και της δημοτικής αρχής, αφού οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα είναι απαραίτητοι και καλύπτουν πάγιες και μόνιμες ανάγκες.
Η Υπηρεσία Καθαριότητας είναι η μοναδική υπηρεσία του Δήμου Τυρνάβου που δεν διαθέτει μόνιμο – τακτικό προσωπικό και καλύπτει τις ανάγκες της με εργαζόμενους που υπογράφουν συμβάσεις οκτάμηνης διάρκειας. Αυτή η κατάσταση επιφέρει προβλήματα στην οργάνωση της υπηρεσίας, στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και κατ’ επέκταση στους πολίτες του Δήμου αλλά και στους ίδιους τους εργαζόμενους, οι οποίοι με τέτοιες εργασιακές σχέσεις γίνονται δέκτες ποικίλων πιέσεων.
Και φυσικά γεννιούνται ερωτηματικά ως προς τις ενέργειες παλαιότερων διοικήσεων σε εποχές που «όλα ήταν δυνατά», γιατί δεν φρόντισαν, ενώ υπήρχαν οι θεσμικές δυνατότητες, να στελεχώσουν με μόνιμο προσωπικό μια υπηρεσία με εξαιρετική σημασία για το κοινωνικό σύνολο. Μετά τη νέα αυτή εξέλιξη μιλώντας χθες στην «Ε» ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Παναγιώτης Σαρχώσης τόνισε: «Αισθάνομαι ικανοποιημένος που το ζήτημα που αφορά στους παρατασιούχους – συμβασιούχους εργαζόμενους λύθηκε. Λύθηκε το θέμα της διαδικασίας που απασχόλησε τον Δήμο Τυρνάβου και την Τ.Α. γενικότερα.
Κινηθήκαμε με βάση τη λογική του τελευταίου νομοθετητικού πλαισίου του ΥΠΕΣ που προέβλεπε τη λύση της συνεργασίας με τους παραχωσιούχους και την εκ νέου υπογραφή νέων συμβάσεων με τους εργαζόμενους.
 Όλα έγιναν στη βάση των αποφάσεων του τελευταίου Δημοτικού Συμβουλίου Τυρνάβου όπου παράλληλα αποφασίστηκε και η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού. Κινηθήκαμε στον σωστό χρόνο έγκαιρα και αποτελεσματικά. Επίσης υπήρξε η δημοσίευση της απόφασης του Α’ Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου που απαντά και στο ζήτημα της πληρωμής των εργαζομένων».

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass