ΑΠΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ, ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΕ ΤΡΑΚΤΕΡ

Πανθεσσαλικό συλλαλητήριο για την έλευση Τσίπρα

* Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις θα ελέγχουν την περιοχή

Δημοσίευση: 11 Οκτ 2017 22:42
Από την ανάρτηση πανό χθες στα γραφεία της Περιφέρειας Θεσσαλίας Από την ανάρτηση πανό χθες στα γραφεία της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Με πανθεσσαλικό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας θα «υποδεχθούν» σήμερα στη Λάρισα τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, συνδικαλιστικοί φορείς εργαζομένων, αγροτών, συνταξιούχων αλλά και μέλη εξωκοινοβουλευτικών κινήσεων και κομμάτων της αριστεράς, αντιδρώντας στην κυβερνητική πολιτική.

Εργατικό Κέντρο Λάρισας και θεσσαλικές Ενωτικές Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων απευθύνουν κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση που θα γίνει, στις 6 σήμερα το απόγευμα στην πλατεία Αβέρωφ, την ώρα δηλαδή της ομιλίας του πρωθυπουργού στο ξενοδοχείο "Ιμπέριαλ" στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Συνεδρίου Θεσσαλίας.

Για την επιτυχία του συλλαλητηρίου μάλιστα έχει προηγηθεί ιδιαίτερη κινητοποίηση από συνδικάτα και αγροτικούς φορείς οι οποίοι σχεδιάζουν η σημερινή συγκέντρωση να πλαισιωθεί από κονβόι γεωργικών ελκυστήρων.

Ξεχωριστό κάλεσμα για δεύτερη συγκέντρωση, την ίδια ώρα αλλά έξω από το ξενοδοχείο "Ιμπέριαλ", απευθύνουν κόμματα, κινήσεις και αιρετοί της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς ενώ η περιοχή θα είναι «αστυνομοκρατούμενη» καθώς θα ελέγχεται από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που θα επιχειρήσουν να αποτρέψουν την προσέγγιση των διαδηλωτών.

Αναλυτικότερα, κάλεσμα συμμετοχής «ενάντια στο συνέδριο – απάτη», στη συγκέντρωση που θα γίνει στις 6 σήμερα το απόγευμα στην πλατεία της συνοικίας Αβέρωφ απευθύνουν, Εργατικό Κέντρο Λάρισας, συνταξιουχικές οργανώσεις και θεσσαλικές ομοσπονδίες αγροτών που θα παρευρεθούν με τρακτέρ, ενώ συγκέντρωση στην ίδια πλατεία αλλά με διαφορετικό πολιτικό πλαίσιο, διοργανώνει και η Συνέλευση Αναρχικών Λάρισας.

Όπως μεταξύ άλλων σημειώνεται στο κάλεσμα του ΕΚΛ «η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με τη στήριξη και των άλλων κομμάτων που υποστηρίζουν το εκμεταλλευτικό σύστημα και ψήφισαν το 3ο μνημόνιο, εντείνει την εφαρμογή των αντεργατικών-αντιλαϊκών μέτρων που ψήφισε αυτή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις και ετοιμάζεται να πάρει νέα μέτρα στο πλαίσιο της 3ης αξιολόγησης, με τα οποία κάνει τον βίο-αβίωτο στους εργάτες, συνταξιούχους, μικρούς αγρότες και ΕΒΕ.

Αυτή την αντιλαϊκή πολιτική, η κυβέρνηση, μαζί με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, προσπαθούν να εξωραΐσουν, με ένα ακόμα «αναπτυξιακό συνέδριο», λέγοντας ψέματα ότι τελειώνουν τα δύσκολα και έρχεται η ανάπτυξη, που θα δώσει λύσεις στα προβλήματα και θα είναι δίκαιη για όλους. Η αλήθεια είναι ότι συζητούν πώς θα διαμορφώσουν τις προϋποθέσεις στη Θεσσαλία και πανελλαδικά, για την ανάπτυξη των κερδών και της ανταγωνιστικότητας του μεγάλου κεφαλαίου και όχι για τις λαϊκές ανάγκες».

Στο ίδιο πλαίσιο, χθες το μεσημέρι, συνδικαλιστές του ΕΚΛ ανήρτησαν πανό στην πρόσοψη της Περιφέρειας Θεσσαλίας, με το οποίο καλούν «τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα στην πανθεσσαλική συγκέντρωση που συνδιοργανώνει το ΕΚΝΛ, με τις Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων και δεκάδες εργατικά σωματεία από όλη τη Θεσσαλία» στη σημερινή συγκέντρωση «ενάντια στο συνέδριο-φιέστα της κυβέρνησης και Περιφέρειας Θεσσαλίας».

Την κυβερνητική πολιτική στο ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Συνταξιούχων Δημοσίου ν. Λάρισας ενώ ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΟΑΕΕ καλεί τους συνταξιούχους να μετάσχουν στη συγκέντρωση στην πλατεία Αβέρωφ, όπως στην ίδια συγκέντρωση καλεί και η «Λαϊκή Αντίσταση – Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία».

ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ

Σε ξεχωριστή συγκέντρωση για το «κατ’ όνομα μόνο αναπτυξιακό συνέδριο» στις 6 το απόγευμα έξω από το ξενοδοχείο "Ιμπέριαλ", καλούν περιφερειακοί σύμβουλοι του «Δρόμου Ανατροπής για τη Θεσσαλία», περιφερειακοί σύμβουλοι και μέλη της «Αριστερής Παρέμβασης στη Θεσσαλία - Ανταρσία για την ανατροπή», η Λαϊκή Ενότητα και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Οι Τοπικές επιτροπές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Θεσσαλία σε ανακοίνωσή τους σημειώνουν μεταξύ άλλων πως «εμείς θα τους ετοιμάσουμε την υποδοχή που αρμόζει στα έργα και τους λόγους τους. Μια υποδοχή που δεν θα σκοπεύει να πιέσει την κυβέρνηση για τα έργα που υπόσχεται, αλλά καθυστερεί (βλ. Αχελώος), αλλά να βάλει τις βάσεις για ένα κίνημα ανατροπής των κυβερνητικών σχεδίων ως βασική προϋπόθεση μπλοκαρίσματος της αντεργατικής πολιτικής.

Μια υποδοχή που δεν θα αποδέχεται με το ένα πόδι την κυβερνητική συμμορία ως συνομιλητή και συνεργάτη (βλ. κοινό σχήμα ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ στην Περιφέρεια Θεσσαλίας) και με το άλλο θα διεκδικεί μια ελαφρώς βελτιωμένη εκδοχή της κυβερνητικής τακτικής, αλλά θα διεκδικεί τη σύγκρουση και τη ρήξη με τους βασικούς πυλώνες που συγκροτούν την αντεργατική επίθεση. Την κυβέρνηση, την ΕΕ και την εργοδοσία. Μία υποδοχή που τελικά δεν θα διεκδικεί μια «δίκαιη ανάπτυξη» και τελικά έναν ταξικό συμβιβασμό για να πάρει μπρος η μηχανή του ελληνικού καπιταλισμού, αλλά θα διεκδικεί να σπάσει τα γρανάζια της, να χάσει κέρδη, ιδιοκτησία και δύναμη όλη η αστική οικονομική και πολιτική μηχανή, προκειμένου να μπορέσει να ζήσει ο φτωχός λαός, οι εργαζόμενοι, οι άνθρωποι του μόχθου και η νεολαία».

Η Λαϊκή Ενότητα (ΛΑΕ) με ανακοίνωσή της «καλεί το Λαρισαϊκό λαό, ιδιαίτερα τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τη νεολαία, να διατρανώσουν ζωντανά ότι τα σχέδια που εξυφαίνονται γι’ αυτούς χωρίς αυτούς δεν θα περάσουν, παίρνοντας μαζικά μέρος στις κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγελθεί» για σήμερα Τετάρτη στις 6 το απόγευμα έξω από το ξενοδοχείο Ιμπέριαλ «που πραγματοποιείται το συνέδριο-φιέστα».

Τέλος η Πρωτοβουλία κατά των πλειστηριασμών Λάρισας απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής σε συγκέντρωση, στις 6.30 σήμερα το απόγευμα έξω από το ξενοδοχείο "Ιμπέριαλ". "Από εκεί" τονίζει στην ανακοίνωσή της "θα θυμίσουμε σε αυτούς που παριστάνουν τους αριστερούς -σε αυστηρά φυλασσόμενες φιέστες και σε πεντάστερα ξενοδοχεία- ότι η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται και σχεδιάζουν μακριά από την κοινωνική πραγματικότητα, δεν θα έρθει γι' αυτές τις λαϊκές οικογένειες ποτέ".

Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass