Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΕΜΠΩΝ Κ. ΚΟΛΛΑΤΟΣ ΣΤΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ:

Να καταστεί τόπος προορισμού η Κοιλάδα των Τεμπών

Δημοσίευση: 12 Οκτ 2017 15:28

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Για την ανάδειξη και αξιοποίηση της Κοιλάδας των Τεμπών μίλησε ο δήμαρχος Τεμπών κ. Κώστας Κολλάτος στο 4ο Περιφερειακό Συνέδριο για την παραγωγική ανασυγκρότηση με θέμα: «Η Θεσσαλία της επόμενης ημέρας».


Η πρόταση του δημάρχου Τεμπών κ. Κώστα Κολλάτου, αποσκοπεί στην ανάδειξη του πλούτου και της αξίας της Κοιλάδας Τεμπών, προκειμένου να την καταστήσει από τόπο διέλευσης σε τόπο προορισμού. Ο δήμαρχος Τεμπών έκανε εκτενή αναφορά στην ολοκληρωμένη πρόταση-σχέδιο για την ιδιαίτερη αυτή περιοχή αναμένοντας την υλοποίηση της δέσμευσης της παραχωρησιούχου – κατασκευάστριας εταιρίας, για τη χρηματοδότηση των αναγκαίων μελετών, στο πλαίσιο της κοινωνικής εταιρικής ευθύνης και της ανταπόδοσης προς την τοπική κοινωνία.
 Επίσης ο κ. Κολλάτος σημείωσε: «Ένα από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα όχι μόνο του Δήμου μας, αλλά και της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της χώρας μας, είναι η ύπαρξη της Κοιλάδας των Τεμπών. Φορτισμένη ιστορικά, αρχαιολογικά, μυθολογικά και θρησκευτικά, μέσα από τη διαδρομή αιώνων, συνεχίζει μέχρι τις μέρες μας να αποτελεί μια σημαντική κοιτίδα πολιτισμού. Η ανάδειξη και η αξιοποίηση της Κοιλάδας, μπορεί να επιτευχθεί, χωρίς πολλά και δαπανηρά έργα, καθώς κύριο χαρακτηριστικό της πρότασης είναι η αξιοποίηση των ήδη υπαρχουσών υποδομών και η πρόβλεψη ήπιων χρήσεων, με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον, στο σύνολο της έκτασής της. Αντιμετωπίζεται ως ένα πολυθεματικό – πολυσυλλεκτικό πάρκο, όπου θα δίνεται η δυνατότητα στον επισκέπτη να αναπτύξει πολλαπλές δραστηριότητες. Οι ωφελούμενοι από την υλοποίηση του οράματός μας και από τη λειτουργία του πάρκου, είναι οι πολίτες της Θεσσαλίας. Οι θέσεις εργασίας που θα προκύψουν τόσο από τη λειτουργία του πολυθεματικού πάρκου, όσο και από τις παράπλευρες επιχειρήσεις θα τονώσουν τη μικροοικονομία της περιοχής, καθώς είναι βέβαιο, ότι το πρόσημο στο οικονομικό αποτέλεσμα θα είναι θετικό.
Εξάλλου είναι πρόσφατη η εξαγγελία και η δέσμευση του πρωθυπουργού για την ένταξη στο ΠΔΕ και την υλοποίηση του έργου «Αξιοποίηση – Ανάδειξη της κοιλάδας των Τεμπών», μετά την εκπόνηση των αναγκαίων μελετών».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

FASHION OUTLET
EDA THESS
Μείνε μαζί μας
keuea
ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΟΥΣΕΣ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1