ΤΟΝΙΣΕ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΛΟ

«Πρέπει κι εμείς να τολμήσουμε»

• Τα βάρη είναι δυσβάσταχτα για τον ελληνικό λαό

Δημοσίευση: 24 Οκτ 2017 17:54

ΒΟΛΟΣ

Το μήνυμα ότι έχει φτάσει η ώρα για την Εκκλησία να τολμήσει για τις δικές της εσωτερικές, διοικητικές μεταρρυθμίσεις, έστειλε χθες ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, από τον Βόλο, όπου βρίσκεται με αφορμή την 1η Πανθεσσαλική Ιερατική Σύναξη, οι εργασίες της οποίας ξεκίνησαν χθες λίγο μετά τις 10 το πρωί, παρουσία των έξι Μητροπολιτών της Θεσσαλίας και περισσότερων των 300 ιερέων.


Ο κ. Ιερώνυμος χαρακτήρισε την 1η Πανθεσσαλική Ιερατική Σύνοδο ως μια εξαιρετική πρωτοβουλία της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος, η οποία θα μπορούσε να σηματοδοτήσει ένα νέο ξεκίνημα στον τρόπο διοίκησης και διαχείρισης των πραγμάτων στο χώρο της Εκκλησίας. Εξήγησε ότι αναφέρεται σε αλλαγές στην πορεία της ζωής και στην Εκκλησιαστική διοικητική πραγματικότητα, «που πρέπει να δούμε και εμείς για την ωφέλεια του λαού μας. Βλέποντας ό,τι γίνεται γύρω μας και τα προβλήματα που μεγαλώνουν ολοένα και την ανασφάλεια που υπάρχει, θα πρέπει και η Εκκλησία να δει τη δική της εσωτερική κατάσταση (διαχειριστικά θέματα) και να βρει την τόλμη να συζητήσει και, όπως γίνεται πάντα στην Εκκλησία μας, συνοδικά να αποφασιστεί αν κάτι πρέπει να αλλάξει, σε σχέση με τους άλλους φορείς και με τους άλλους χώρους», επισήμανε ο κ. Ιερώνυμος.

 

«Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΥΠΟΦΕΡΕΙ»
Σχολιάζοντας τις δύσκολες μέρες που διέρχεται η χώρα και ο λαός ο κ. Ιερώνυμος επισήμανε ότι δεν επιθυμεί να σχολιάσει τα μέτρα, αλλά επισήμανε ότι τα βάρη είναι δυσβάστακτα και η Εκκλησία έχει καθήκον όπως πάντα να στηρίξει τους ανθρώπους πνευματικά και να τους βοηθά στα προβλήματά τους.
Ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε ότι «δεν έχει νόημα να υπάρχει η Εκκλησία χωρίς τον άνθρωπο, που είναι το κέντρο του κόσμου και της ζωής μας. Αυτό είπε και ο Χριστός».  Όταν τον ρώτησαν ποιο είναι το νόημα της ζωής, είπε να αγαπήσεις το Θεό με όλη σου τη δύναμη και τον άνθρωπο σαν τον ίδιο σου τον εαυτό. «Επομένως, ακολουθούμε τον ίδιο δρόμο, δεν μπορούμε να χαράξουμε καινούρια πράγματα και ο δεύτερος πόλος, η αγάπη μας προς τον άνθρωπο είναι κάτι που πρέπει να μας απασχολήσει, όπως πάντα έκανε η Εκκλησία».
Τέλος τόνισε ότι οι ιερείς, όπως και όλοι, προβληματίζονται για όσα συμβαίνουν αλλά όταν υπάρχει, τόνισε, καλή προαίρεση και θέληση, μπορούμε να προχωρήσουμε.
πηγή ΕΡΤ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass