Μαθητές έπαιξαν μπάσκετ με ρομπότ!

Δημοσίευση: 30 Μαϊ 2018 4:53

ΤΡΙΚΑΛΑ

Μαθητές και οι μαθήτριες της τρίτης τάξης του 1ου Γυμνασίου χωρισμένοι σε δύο ομάδες, παρουσίασαν σε συμμαθητές και συμμαθήτριες χθες, δύο ρομπότ, υπό την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού Πληροφορικής κ. Παπαδούλη.

Αυτά τα ρομπότ ονομάζονταν Antetokoumpot (από τον δικό μας Γιάννη Αντετοκούμπο των Μιλγουόκι Μπακς του NBA) και Kyrobot (από τον Kyrie Irving – Κάιρι Ιρβινγκ των Μπόστον Σέλτικς).

Τα ρομπότ, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, είχαν προγραμματιστεί από τους συμμετέχοντες στο εργαστήρι, να εκτελούν σουτ (δίποντα και τρίποντα) με βάση προκαθορισμένες θέσεις εκκίνησης και παύσης. Στόχος, φυσικά, η νίκη και, υπό τους ήχους του κλασικού Final Countdown του μπιστικού έπους του 1987, ο αγώνας πήρε διαστάσεις!

Πρόκειται για μια δράση που αφορά και σχετίζεται με την παροχή εργαλείων στους τρικαλινούς μαθητές και μαθήτριες, για να μπορέσουν να ενσωματώσουν στοιχεία της υπολογιστικής σκέψης. Αυτή η πρωτοβουλία, ανέφερε ο κ. Παπαστεργίου, προήλθε από έσοδα της μεγάλης διοργάνωσης του Μύλου των Ξωτικών και ουσιαστικά επιστρέφονται χρήματα στους νεολαίους του Δήμου Τρικκαίων. Ο Δήμαρχος βράβευσε και τη νικήτρια ομάδα (τους Antetokoumpot), ενώ η διευθύντρια κ. Δήμητρα Αδάμου τόνισε τη σημασία της παρουσίασης των δράσεων του Σχολείου. Διότι η συγκεκριμένη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνολικής παρουσίασης των προγραμμάτων που υλοποίησαν τη σχολική χρονιά 2017-18 οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass