Με 34 εκατ. ευρώ οι επιδιορθώσεις ζημιών από θεομηνία

* «ΟΛΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ» ΤΟΝΙΖΕΙ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΩΝ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ ΕΠΙΚΡΙΝΟΝΤΑΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΛΟΓΩ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ

Δημοσίευση: 29 Ιουν 2018 22:32

«Ολα τα έργα για τις αποκαταστάσεις ζημιών από τη θεομηνία του περασμένου Φεβρουαρίου θα γίνουν με διαγωνισμούς, με μελέτες, με τεύχη δημοπράτησης, με όλες τις διαδικασίες που προβλέπει η νομοθεσία» τόνισε χθες ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κων. Αγοραστός.

Με αφορμή την έγκριση, την 1η Ιουνίου, ποσού 34 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση ζημιών από τη θεομηνία που τον περασμένο Μάρτιο έπληξε πολλές περιοχές της Θεσσαλίας (παράλια Λάρισας, Αγιά, Φάρσαλα, Πήλιο, Τρίκαλα κ.α.) ο κ. Αγοραστός, προαναγγέλλοντας διαγωνισμούς, άσκησε κριτική με αφορμή τις καθυστερήσεις στην εκτέλεση των έργων.

Σημειώνοντας, με δηλώσεις του στα ΜΜΕ, ότι «το νομοθετικό πλαίσιο του Υπουργείου Μεταφορών, ενισχύει τη γραφειοκρατία όταν σε περιπτώσεις αποκατάστασης ζημιών τα έργα πρέπει να γίνονται με κάθε νόμιμη διαδικασία αλλά άμεσα». Ερωτηθείς για τυχόν ευθύνες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και σε ελέγχους που προκαλούν καθυστέρηση στα έργα, διευκρίνισε ότι «δεν έχει ευθύνες ο συντονιστής αλλά το όλο καθεστώς» διευκρινίζοντας ότι «ο συντονιστής της Αποκεντρωμένης θα πρέπει να ενισχύει την επιτάχυνση των εγκρίσεων» επισημαίνοντας επίσης την ανάγκη της συνεργασίας των δύο φορέων.

ΔΕΗ

Με αφορμή τα τελευταία έντονα καιρικά φαινόμενα ο κ. Αγοραστός τόνισε ότι «οι Υπηρεσίες καταγράφουν τις ζημιές σε περιοχές όπως τα ορεινά των Τρικάλων και η Κάρλα για να υποβληθεί αίτημα στο Υπουργείο Οικονομικών για έκτακτη χρηματοδότηση».

Για την καθυστέρηση στην αποκατάσταση – από τη ΔΕΗ - των ζημιών που προκάλεσε η θεομηνία, μετέφερε τη διαβεβαίωση στελεχών της ΔΕΗ ότι «πλέον ανέλαβε εργολάβος και θα αποκατασταθούν οι ζημιές».

ΜΕΛΕΤΕΣ

Ο κ. Αγοραστός ανακοίνωσε τέλος την έγκριση 5,4 εκατ. ευρώ για 9 μελέτες έργων που θα συμβάλουν «στη δημιουργία ενός σύγχρονου οδικού δικτύου καθιστώντας ασφαλέστερες τις μετακινήσεις ανθρώπων, διευκολύνοντας παράλληλα και τις μεταφορές».

 Οι μελέτες, για τον νομό Λάρισας, αφορούν στα εξής έργα: «Μελέτη στην Ε.Ο. Λάρισας – Κοζάνης. Τμήμα Λάρισα – Γιάννουλη» (Προϋπολογισμός μελέτης 900.000 ευρώ). «Μελέτη Βελτίωσης Ε.Ο. Λάρισας-Κοζάνης, στο τμήμα Γιάννουλη - Τύρναβος» (Προϋπολογισμός μελέτης 700.000 ευρώ). Μελέτη βελτίωσης Π.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης: Τμήμα από Α/Κ Βιοκαρπέτ έως Α/Κ Νίκαιας» (Προϋπολογισμός μελέτης 325.000 ευρώ). «Μελέτη βελτίωσης Π.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης: Τμήμα από Ι/Κ Καράγιωργα έως Ι/Κ Συκουρίου» (Προϋπολογισμός μελέτης 150.000 ευρώ). «Μελέτη βελτίωσης Ε.Ο. Λάρισας – Τρικάλων: Τμήμα Γεωργική Σχολή - Τερψιθέα» (Προϋπολογισμός μελέτης 400.000 ευρώ). «Μελέτη βελτίωσης Ε.Ο. Λάρισας – Φαρσάλων: Τμήμα από Ι/Κ Νότιας Παράκαμψης Λάρισας έως αρχή Παράκαμψης Νίκαιας» (Προϋπολογισμός μελέτης 350.000 ευρώ).

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass