Επανεκκίνηση στο κέντρο των Τρικάλων

ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΨΗ ΔΥΟ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ

Δημοσίευση: 29 Ιουν 2018 17:08

ΤΡΙΚΑΛΑ

Ο Δήμος Τρικκαίων επανεκκινεί την πόλη και το κέντρο της. Και με τον πανελλήνιο αρχιτεκτονικό διαγωνισμό, αλλάζει όψη στις δύο από τις τρεις κεντρικές πλατείες των Τρικάλων. Η πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου και η πλατεία Εθνικής Αντίστασης αναπλάθονται με βάση πανελλήνιο αρχιτεκτονικό διαγωνισμό, τα πρακτικά της επιτροπής του οποίου ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων στις 27 Ιουνίου 2018.

Επρόκειτο για μια συνεδρίαση, η οποία ξεκίνησε μία ώρα πριν την καθορισμένη. Διότι ο Δήμος Τρικκαίων έδωσε τη δυνατότητα σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους να δουν, να μελετήσουν και να συζητήσουν τα αποτελέσματα των αποφάσεων της αρχιτεκτονικής επιτροπής. Αυτή η επιτροπή προέκρινε ένα δεύτερο και δύο τρίτα βραβεία, καθώς «παρά τις επιμέρους αρετές των τριών μελετών (σ.σ.: που προκρίθηκαν), καμία δεν ικανοποιεί την έννοια της αστικής πλατείας σε συνδυασμό με φυτεύσεις».

Επίσης, άλλες τρεις μελέτες – προτάσεις εξαγοράζονται, καθώς «εμπεριέχουν ιδέες χρήσιμες ως κατάθεση γνώσης στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Τρικκαίων».

Πλέον, αυτές οι προτάσεις είναι διαθέσιμες σε όλους τους πολίτες. Στην ιστοσελίδα του Δήμου Τρικκαίων www.trikalacity.gr/plateies θα λειτουργεί από την Παρασκευή  29 Ιουνίου 2018 και για μία εβδομάδα (μέχρι την Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018) ειδικός χώρος. Σε αυτόν βρίσκονται οι έξι αυτές μελέτες που ξεχώρισαν, καθώς και όλα τα στοιχεία σχετικά με το πρακτικό του διαγωνισμού.

Σε ειδική, δε φόρμα, ο κάθε πολίτης αποστέλλει ηλεκτρονικώς τις παρατηρήσεις του, τις ιδέες του, τις προτάσεις του επί των συγκεκριμένων μελετών που βραβεύτηκαν από τους αρχιτέκτονες - μέλη της επιτροπής. Ηδη, εξάλλου, έγινε σχετική συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, με συμβούλους της αντιπολίτευσης να προβαίνουν σε παρατηρήσεις.

Μετά από αυτή τη διαδικασία, ο Δήμος Τρικκαίων, όπως τόνισε ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, προχωρά στα επόμενα βήματα, για να εκσυγχρονίσει το κέντρο της πόλης. Συγκεκριμένα, θα κληθεί ο νικητής να συζητήσει το ενδεχόμενο τροποποιήσεων σε σημεία που χρήζουν αλλαγών. Ακολούθως, θα αποφασιστεί ο συγκεκριμένος «δρόμος» για τις δύο πλατείες. Εάν, δηλαδή, ανατεθεί η μελέτη, όπως θα αναφέρεται στους όρους της διακήρυξης ή εάν ακολουθηθεί άλλη διαδικασία.

Ετσι, με ανοιχτή και διάφανη προβολή των βραβευμένων μελετών, με ανοιχτή συζήτηση στην κοινωνία, με έμφαση στην ανάγκη αλλαγής και εκσυγχρονισμού, ο Δήμος Τρικκαίων αναπλάθει και αναμορφώνει την εικόνα του κεντρικότερου σημείου της πόλης, ακριβώς δίπλα από τον Ληθαίο ποταμό. Εξάλλου, ήδη υποβλήθηκε στη Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, η πρόταση για την ένταξη αυτής της ανάπλασης με ποσό προϋπολογιζόμενο ποσό 1.300.000 € για το έργο «Ανάπλαση Κεντρικής Πλατείας & Πλατείας Εθνικής Αντίστασης. Ενοποίηση με παρόχθια ζώνη». Με τον τρόπο αυτόν, υλοποιείται η απόφαση για αναμόρφωση του κέντρου των Τρικάλων, στη βάση μιας σύγχρονης πόλης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass