44χρονος ο ιδιοκτήτης της μεγάλης χασισοφυτείας στο Καλλίθηρο Καρδίτσας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ 24ΧΡΟΝΟΣ ΣΥΝΕΡΓΟΣ ΤΟΥ

Δημοσίευση: 04 Ιουλ 2018 21:00

Λίγο έξω από το Καλλίθηρο Καρδίτσας, σε αγροτική περιοχή, εντοπίστηκε από τις αρχές η μεγαλύτερη χασισοφυτεία της Ελλάδος που αποτελούταν από 10.564 δενδρύλλια κάνναβης!

Πρόκειται για πολύ σημαντική επιτυχία που κατέγραψε στο ενεργητικό της η Αστυνομική Διεύθυνση Καρδίτσας και μια μεγάλη νίκη στον πόλεμο κατά των ναρκωτικών.

Για την υπόθεση συνελήφθη την Δευτέρα το μεσημέρι στην Καρδίτσα ένας 44χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, η οποία περιλαμβάνει ακόμη έναν 24χρονο συνεργό του που αναζητείται.

Σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε χθες στην Αστυνομική Διεύθυνση Καρδίτσας με τη συμμετοχή του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Θεσσαλίας, Υποστράτηγου κ. Ιωάννη Τόλια, του Αστυνομικού Διευθυντή Καρδίτσας, Ταξίαρχου κ. Δημήτριου Γατσουνιά, του Διοικητή Ασφαλείας Καρδίτσας κ. Θανάση Ράϊκου και του Προϊσταμένου της Δίωξης Ναρκωτικών Καρδίτσας κ. Σωτήρη Τσακανίκα, τονίστηκαν τα παρακάτω:

«Μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση στο πλαίσιο της οποίας εντοπίστηκε, σε αγρόκτημα στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας, φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, η οποία αποτελούνταν συνολικά από 10.564 δενδρύλλια, ύψους 0,30 έως 1,70 μέτρα, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε νομότυπη έρευνα στην οικία του 44χρονου συλληφθέντα, κατά τη διάρκεια της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία χάρτινη συσκευασία με σπόρους κάνναβης, βάρους 1.250 γραμμαρίων και έξι γυάλινα φιαλίδια με έλαιο άγνωστης χημικής σύστασης.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καρδίτσας, ενώ οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Καρδίτσας προκειμένου να εντοπιστεί ο συνεργός του».

Σε δηλώσεις τους οι κ.κ. Τόλιας και Γατσουνιάς επισήμαναν:

Ο Γ.Π.Α.Δ. Θεσσαλίας: «Η καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών αποτελεί πρωταρχική και διαρκή προτεραιότητα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στο πλαίσιο αυτό, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας, έχει καταρτήσει και υλοποιεί στοχευμένο επιχειρησιακό σχέδιο για την καταπολέμησή τους. Μια τέτοια συντονισμένη αστυνομική δράση πραγματοποιήθηκε και χθες στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας, κατά τη διάρκεια της οποίας εντοπίστηκε η μεγαλύτερη φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης έως τώρα στην Ελληνική Επικράτεια. Ο εντοπισμός της συγκεκριμένης φυτείας, η εκρίζωση και κατάσχεση πάνω από 10.500 δενδρύλλια κάνναβης, αλλά και η σύλληψη του καλλιεργητή, αποτελούν ένα μεγάλο πλήγμα στην οργανωμένη καλλιέργεια και διακίνηση των ναρκωτικών. Θα ήθελα να συγχαρώ τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καρδίτσας, που συμμετείχαν τόσο στις έρευνες κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα όσο και στη χθεσινή συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, επιδεικνύοντας για ακόμη μια φορά τον επαγγελματισμό τους, την επιχειρησιακή τους ετοιμότητα και τον διαρκή ζήλο στην καταπολέμηση της μάστιγας των ναρκωτικών».

Ο Α.Δ. Καρδίτσας: «Θα ήθελα με τη σειρά μου να συγχαρώ τον διοικητή και το προσωπικό του Τμήματος Ασφάλειας Καρδίτσας, για τον εντοπισμό της συγκεκριμένης φυτείας και την κατάσχεση πάνω από (10.500) δενδρυλλίων κάνναβης. Η επιτυχία αυτή, σε συνδυασμό και με άλλες παρόμοιες επιτυχίες που είχαμε στο παρελθόν, αποδεικνύει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο τη συστηματική και ευσυνείδητη εκπλήρωση του υπηρεσιακού καθήκοντος από τους αστυνομικούς μας με σκοπό την εξασφάλιση ευμενέστερων συνθηκών διαβίωσης για την τοπική κοινωνία».

Την συνέντευξη Τύπου συντόνιζε η Προϊσταμένη του Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων Θεσσαλίας, Αστυνόμος Α’ κ. Βάια Ζύγρα.

Να σημειωθεί ότι κατά την συνέντευξη διευκρινίστηκε ότι η χασισοφυτεία είχε έκταση περίπου δυο στρέμματα, διέθετε σύστημα ποτίσματος και δεν ήταν ορατή, καθώς καλύπτονταν από δένδρα.

Ο 44χρονος που κατά την ανάκριση παραδέχθηκε ότι η καλλιεργούμενη έκταση με τα δενδρύλλια κάνναβης στο Καλλίθηρο ήταν δική του, είχε επανειλημμένα απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές στο παρελθόν.

ΚΑΡΔΙΤΣΑ (Του ανταποκριτή μας Φ. Καραγιάννη)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass