Οπλίζουν οι κυνηγοί…

ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΚΔΟΣΗ ΑΔΕΙΩΝ ΘΗΡΑΣ

Δημοσίευση: 19 Ιουλ 2018 22:08

Ξεκινά από σήμερα, ένα μήνα νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, η διαδικασία της έκδοσης αδειών θήρας για την κυνηγετική περίοδο 2018-2019, με το κόστος των προβλεπόμενων τελών και των εισφορών να παραμένει σταθερό με πέρυσι.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Θεσσαλίας, κ. Βαγγέλη Μπαλατσό, «είναι η πρώτη φορά που τα Υπουργεία Περιβάλλοντος- Ενέργειας και Οικονομικών με κοινή τους απόφαση σχετικά με τον «Καθορισμό τελών έκδοσης αδειών κυνηγιού, για το κυνηγετικό έτος 2018-2019», με την οποία καθορίζονται οι εισφορές των κυνηγών, δίνει αυτό το χρονικό περιθώριο στην έκδοση αδειών κυνηγιού, μέχρι να ξεκινήσει η κυνηγετική περίοδος στις 20 Αυγούστου, κάτι που αποτελούσε πάγιο αίτημα των Κυνηγετικών Οργανώσεων της χώρας μας.

Παράλληλα εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για την ανταπόκριση που είχε και το αίτημά μας από το υπουργείο, να παραμείνει σταθερό το κόστος τους.

Συγκεκριμένα στα 110 ευρώ διατηρείται το κόστος της τοπικής άδειας κυνηγιού, στα 130 ευρώ της περιφερειακής και στα 160 ευρώ της γενικής (πανελλήνιας). Από σήμερα όλοι οι Κυνηγετικοί Σύλλογοι της χώρας, μπορούν να δέχονται τις αιτήσεις αδειών των μελών τους και ακολούθως να τις καταθέσουν στα κατά τόπους Δασαρχεία».

Να σημειωθεί ότι μέχρι πέρυσι, η απόφαση έκδοσης αδειών κυνηγιού δημοσιευόταν με μεγάλη καθυστέρηση, με αποτέλεσμα να ξεκινά ελάχιστες μέρες πριν από την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου στις 20 Αυγούστου ή ακόμα και την τελευταία.

Αυτό, μεταξύ άλλων, είχε ως συνέπεια τον συνωστισμό στις δασικές υπηρεσίες και στους κυνηγετικούς συλλόγους, αφού χιλιάδες άδειες έπρεπε να υπογραφούν σε ελάχιστες ημέρες.

«ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ» ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΡΥΓΟΝΙΟΥ

Αν και αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα η υπογραφή της νέας απόφασης των ρυθμίσεων θήρας κυνηγετικής περιόδου 2018-2019, ο κ. Μπαλατσός δηλώνει ότι «θα επιτραπεί και φέτος το κυνήγι τρυγονιού, παρά τη σχετική απαγόρευση που έθεσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στις νότιες χώρες της Ευρώπης». Υποστηρίζει μάλιστα πως: «Η κυνηγετική συνομοσπονδία κατέθεσε τεκμηριωμένη μελέτη τόσο στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή όσο και στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, που αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για το είδος του τρυγονιού στις νότιες χώρες και συγκεκριμένα στην Ελλάδα, η οποία και έγινε δεκτή».

Επίσης, ευελπιστεί ότι θα γίνουν δεκτές οι προτάσεις της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Θεσσαλίας, που αφορούν στο κυνήγι αγριόχοιρου και συγκεκριμένα: «να αυξηθεί ο αριθμός των μελών των ομάδων που συγκροτούνται για κυνήγι αγριόχοιρου, από 6 έως 10 άτομα. Και να επιτραπεί το κυνήγι αγριόχοιρου, κατά την περίοδο απαγόρευσής του, όταν συντρέχουν σοβαροί λόγοι και συγκεκριμένα όταν στις αγροτικές περιοχές παρατηρείται επιδρομή αγριόχοιρων και δημιουργούνται προβλήματα στις καλλιέργειες».

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass