Και με… σφραγίδα ιαματικό το νερό στο Ρίζωμα

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ απόφαση της υπουργού Τουρισμού

Δημοσίευση: 06 Αυγ 2018 16:04

Και επίσημα ιαματικό το νερό στο Ρίζωμα Δ. Τρικκαίων, καθώς δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση της υπουργού Τουρισμού. Έτσι λοιπόν αρχίζει μια νέα εποχή για το Ρίζωμα και την ανάπτυξη σον Δήμο.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, η υπουργός Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά υπογράφει την υπ’ αριθμόν 11388/26-6-2018 που δημοσιεύεται στο 3047/29-7-2018 ΦΕΚ. Και η απόφαση αυτή γίνεται δεκτή με πολλά χαμόγελα από τον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, ο οποίος έσπευσε να πληροφορήσει αμέσως τον αντιδήμαρχο – εκ Ριζώματος – Αχιλλέα Λασπά, που μαζί με τον προκάτοχό του αντιδήμαρχο Ηλία Παπανικολάου, επί 4 σχεδόν χρόνια μερίμνησαν για τη συγκεκριμένη αναγνώριση. Ως μέλη του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας (ΣΔΙΠΕ), με τη συνδρομή του ειδικού συνεργάτη του Δήμου κ. Χάρη Καλλιάρα, και τη συνεργασία του προέδρου και του γενικού γραμματέα του ΣΔΙΠΕ, Γιάννη Καραγιάννη (Δήμαρχο Λαγκαδά) κ. Μάρκου Δανά, το όνειρο έγινε πραγματικότητα.

Στο πλαίσιο αυτό, «Αναγνωρίζεται ως ιαματικός, ο φυσικός πόρος “Παναγιά” που βρίσκεται στην Τοπική Κοινότητα Ριζώματος, της Δημοτικής Ενότητας Παραληθαίων, τοπωνύμιο θέσης εμφάνισης Παναγιά, του Δήμου Τρικκαίων, της Π.Ε. Τρικάλων, της Περιφέρειας Θεσσαλίας».

Μια κίνηση που ξεκίνησε πριν από αρκετά χρόνια, επί Δήμαρχου Παραληθαίων κ. Δημήτρη Οικονόμου, ο οποίος ενέταξε τον τότε Δήμο στον ΣΔΙΠΕ, συνεχίστηκε επί Δήμαρχου Τρικκαίων κ. Χρήστου Λάππα και επισταμένως ολοκληρώθηκε με συνεχείς και επισταμένες προσπάθειες επί δημάρχου Δημήτρη Παπαστεργίου. Μια ολοκλήρωση, που είναι πλέον μια νέα αρχή. Ο φυσικός πόρος «Παναγιά» Δήμου Τρικκαίων, όπως λέγεται, θα μπορεί να αποτελέσει κέντρο ουσιαστικής ανάπτυξης για την περιοχή, παροχής υπηρεσιών υγείας και ευεξίας σε χιλιάδες επισκέπτες.

- Τρόπος χρήσης: Λουτροθεραπεία.

- Ιαματικές ιδιότητες

Ενδείξεις: Ρευματικές παθήσεις, χρόνιους ρευματισμούς, ισχιαλγίες, οσφυαλγίες, παθήσεις νευρικού συστήματος.

Αντενδείξεις: καρδιακές παθήσεις, οιδήματα κάτω άκρων, στεφανιαία νόσος, εγκεφαλικές αιμορραγίες ή θρομβώσεις αγγείων, κακοήθεις νεοπλασίες, νευρικές και ψυχικές παθήσεις, ενεργός φυματίωση, εγκυμοσύνη μετά τον έκτο μήνα.

ΤΡΙΚΑΛΑ (της ανταποκρίτριάς μας )

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass