Ζητά η Περιφέρεια Θεσσαλίας στο ΠΔΕ του Υπουργείου Υποδομών - «Σχεδιάζουμε και υλοποιούμε έργα ουσίας που αποτελούν σημαντικό κρίκο στην παραγωγική αλυσίδα της περιοχής» τονίζει ο Κ. Αγοραστός

Ενταξη έργων 25 εκατ. ευρώ στη Θεσσαλία

Δημοσίευση: 16 Αυγ 2018 15:22

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας πρότεινε στο Υπουργείο Υποδομών οκτώ έργα στη Θεσσαλία, συνολικού προϋπολογισμού 25 εκατ. ευρώ, προκειμένου να ενταχθούν στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου.


Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας και πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος ερωτηθείς από δημοσιογράφους για τη συγκεκριμένη εξέλιξη τόνισε τα εξής:
«Μετά από συνάντηση που είχαμε με τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών, συμφωνήσαμε να εντάξουμε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Υποδομών έργα ουσίας και χρήσιμα για την Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Ως Περιφέρεια Θεσσαλίας προτείναμε οκτώ έργα συνολικού προϋπολογισμού 25 εκατ. ευρώ. Συγκεκριμένα, τα έργα αυτά αφορούν στη βελτίωση του δρόμου Καρδίτσας – Μητρόπολης, στην ολοκλήρωση της σύνδεσης της Π.Ε. Λάρισας με την Π.Ε. Τρικάλων (το δρόμο της Αγριελιάς, στη δημιουργία κόμβων στον δρόμο Φαρσάλων – Λάρισας (είσοδο πόλης Φαρσάλων και στον κόμβο Βιοκαρπέτ). Προτείναμε την ανάπλαση και την αισθητική αναβάθμιση της εισόδου της Καλαμπάκας και την κατασκευή κυκλικών κόμβων και βελτίωση συνθηκών οδικής ασφάλειας στην Π.Ε. Μαγνησίας. Ενώ προτείναμε την κατασκευή έργων διευθέτησης ρεμάτων στο νησί της Σκιάθου, όπου έχουμε ολοκληρώσει τη μελέτη και είμαστε έτοιμοι, μόλις το Υπουργείο Υποδομών μας πιστώσει το έργο, να προχωρήσουμε στη διαδικασία της δημοπράτησης.
Ακόμα, προτείναμε τον δρόμο από τη γέφυρα Καταφυλλίου μέχρι το Αργύρι και ένα μέρος του δρόμου, παραλιακού άξονα της Θεσσαλίας που αφορά στη σύνδεση δύο νομών, το τμήμα από Καμάρι – Κεραμίδι έως Ρακοπόταμο.
Έργα ουσίας που δημιουργούν μόχλευση στην πραγματική οικονομία, που δημιουργούν θέσεις εργασίας, έργα τα οποία συμβάλλουν στην αναπτυξιακή διαδικασία της Περιφέρειας αποτελώντας έναν σημαντικό κρίκο στην παραγωγική αλυσίδα της περιοχής».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass