ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ-ΠΡΥΤΑΝΗ

Έργα 38,6 εκ. ευρώ από το ΕΣΠΑ για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

* Κ. Αγοραστός: Στηρίζοντας το Πανεπιστήμιο στηρίζουμε τον τόπο

Δημοσίευση: 19 Απρ 2013 2:39 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:42
Συνάντηση με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Ιωάννη Μεσσήνη είχε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός για τα έργα του ΕΣΠΑ που αφορούν στο εκπαιδευτικό ίδρυμα αρμοδιότητάς του. Κατά τη συνάντηση επιβεβαιώθηκε η καλή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ Περιφέρειας και Πανεπιστημίου καθώς για το Πανεπιστήμιο εκτελούνται μέσω του ΕΣΠΑ έργα ύψους 38,6 εκ. ευρώ, ενώ έγινε ιδιαίτερη αναφορά σε προγράμματα σύμπραξης ερευνητικού ενδιαφέροντος.
«Ως αιρετή Περιφέρεια πιστεύουμε στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και έχουμε σαν στόχο την ενίσχυση των υποδομών του και την αναβάθμιση του εξοπλισμού του», επεσήμανε σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός και συνέχισε: ο συνολικός προϋπολογισμός του ΕΣΠΑ για τα έργα που υλοποιούμε σ’ αυτό φτάνει τα 38,6 εκατ. ευρώ, ενώ ωριμάζουν και άλλα έργα τα οποία σύντομα αναμένεται να ενταχθούν για να εισέλθουν στη φάση της υλοποίησης. Επιθυμούμε οι φοιτητές μας να έχουν στη διάθεσή τους υποδομές υψηλών προδιαγραφών όπου θα πραγματοποιείται αναβαθμισμένου επιπέδου έρευνα και διδασκαλία. Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας αποτελεί προστιθέμενη αξία για τον τόπο μας και πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί απρόσκοπτα και με την υπάρχουσα δομή του για να παρέχει υψηλού επιπέδου επιστημονική κατάρτιση και εξειδίκευση.
Όπως έγινε γνωστό κατά τη συνάντηση, τα κτιριακά έργα του ΤΕΦΑΑ Τρικάλων και της Κτηνιατρικής στην Καρδίτσα προχωράνε με πολύ καλούς ρυθμούς, ενώ ικανοποιητική είναι και η εξέλιξη σε ότι αφορά την προμήθεια εξοπλισμού για τις Σχολές του Πανεπιστημίου. Για το κτίριο Ματσάγγου και το κτίριο Μηχανικών Η/Υ στον Βόλο έχουν γίνει οι διαγωνισμοί και αναμένεται η ανάδειξη των αναδόχων. Σε ότι αφορά το διατηρητέο Τσικρίκη, αυτό λειτουργεί ήδη. Το κτίριο Βιοχημείας-Βιοτεχνολογίας στη Λάρισα, του οποίου η μελέτη βρίσκεται σε αρκετά ώριμο στάδιο αναμένεται να ενταχθεί σύντομα στο ΕΣΠΑ για χρηματοδότηση, ενώ μέσα στην άνοιξη πρόκειται να τρέξει και ένα στοχευμένο ερευνητικό πρόγραμμα ύψους 500.000 ευρώ.
Παράλληλα ιδιαίτερη αναφορά έγινε και για τον σχεδιασμό στη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020, όπου Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και η αιρετή Περιφέρεια αναμένεται να έχουν κοινές πρωτοβουλίες και συνεργασίες πάνω στην καινοτομία, την εξειδίκευση, αλλά και τον ερευνητικό τομέα. Στη συνάντηση συμμετείχε η προϊσταμένη της ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής κ. Μελίνα Σαραφίδου.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass