ΣΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΠΑΜΑ

Σταρ και δάκρυα …

Δημοσίευση: 24 Νοε 2016 7:45
Στη φωτογραφία ο πρώην καλαθοσφαιριστής Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ Στη φωτογραφία ο πρώην καλαθοσφαιριστής Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ

Από τον Μάικλ Τζόρνταν μέχρι τον Μπρους Σπρίνγκστιν, ο Μπαράκ Ομπάμα έδωσε τα τελευταία του «Μετάλλια Ελευθερίας» σε 21 προσωπικότητες που ξεχώρισαν με τη δημόσια εικόνα τους και το παράδειγμα που έδωσαν. Μεταξύ τους ξεχώρισαν η Έλεν ντε Τζένερις, που δάκρυσε την ώρα της απονομής, και η Ντάιαν Ρος που αντιθέτως δεν μπορούσε να σταματήσει να γελάει.

Τα μετάλλια απονέμονται από τον πρόεδρο των ΗΠΑ προς το τέλος κάθε χρόνου σε προσωπικότητες που έχουν να επιδείξουν «εξαιρετική συμβολή στην ασφάλεια και τα εθνικά συμφέροντα των ΗΠΑ, την παγκόσμια ειρήνη ή τον χώρο του πολιτισμού, των επιχειρήσεων ή άλλων δημόσιων πεδίων».

«Όταν σκέφτεσαι αυτή την υπέροχη συλλογή ανθρώπων, θυμάσαι τι κάνει μεγάλη αυτή τη χώρα» είπε ο Ομπάμα κατά τη διάρκεια της απονομής.

Η ομιλία του απερχόμενου προέδρου που ξεχώρισε ήταν εκείνη για την τηλεπαρουσιάστρια ντε Τζένερις, η οποία είχε δηλώσει ανοικτά την ομοφυλοφιλία της πριν από 20 χρόνια: «Είναι εύκολο σήμερα, που έχουμε προχωρήσει τόσο, να ξεχάσουμε πόσο θάρρος χρειάστηκε τότε για την Έλεν» είπε ο Ομπάμα. «Τι φοβερό βάρος, να ρισκάρεις έτσι την καριέρα σου, και μετά να έχεις και στους ώμους σου τις ελπίδες χιλιάδων» συνέχισε.

Μεταξύ των 21 που τιμήθηκαν φέτος ήταν οι μπασκετμπολίστες Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ και Μάικλ Τζόρνταν, οι ηθοποιοί Τομ Χανκς, Ρόμπερτ Ρέντφορντ, Ρόμπερτ ντε Νίρο και Σίσελι Τάισον, ο Μπιλ Γκέιτς και η σύζυγός του, η μαθηματικός και προγραμματίστρια Μάργκαρετ Χάμιλτον (που είχε φτιάξει προγράμματα που χρησιμοποίησαν σκάφη της NASA σε ιστορικές διαστημικές αποστολές) και οι τραγουδιστές Νταιάνα Ρος και Μπρους Σπρίνγκστιν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass