ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΣΤΕΛΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ Η ΡΩΣΙΑ

Φόβοι για αμερικανικό χτύπημα στη Βόρεια Κορέα

Δημοσίευση: 21 Απρ 2017 9:10

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ

Τρόπους προκειμένου να πιέσουν τη Βόρεια Κορέα για τον τερματισμό του πυρηνικού προγράμματος της αναζητούν οι ΗΠΑ σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον.

“Εξετάζουμε τη συνολική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τη Βόρεια Κορέα υπό τη διάσταση και της τρομοκρατικής απειλής αναζητώντας όλους τους πιθανούς τρόπους με τους οποίους μπορούμε να κλιμακώσουμε την άσκηση πίεσης, προκειμένου να την αναγκάσουμε να συνομιλήσει μαζί μας. Ωστόσο, οι συνομιλίες αυτές, θα διεξαχθούν σε έναν εντελώς διαφορετικό τόνο από τις προηγούμενες προσπάθειες,” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τίλερσον στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων στην Ουάσιγκτον.
ΜΗΝ ΠΑΙΖΕΤΕ ΜΕ ΤΗ ΦΩΤΙΑ
Από την άλλη μεριά, τα κρατικά ΜΜΕ στην Πιονγιάνγκ προειδοποιούν τους Αμερικανούς να “μην παίζουν με τη φωτιά” αφήνοντας να εννοηθεί η ετοιμότητά τους, για ένα “δυναμικό προληπτικό πλήγμα”. Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει υιοθετήσει σκληρή πολιτική γραμμή κατά του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, που αγνόησε τις προειδοποιήσεις της Κίνας και προχωρεί στην ανάπτυξη του πυρηνικού και πυραυλικού προγράμματος του, παραβιάζοντας τις αποφάσεις που έχει λάβει το Συμβούλιο Ασφάλειας του ΟΗΕ.
ΣΤΡΑΤΟ ΣΤΕΛΝΕΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ
Ενισχύσεις και εξοπλισμό στα σύνορα της χώρας του με τη Βόρεια Κορέα στέλνει ο Βλάντιμιρ Πούτιν καθώς στη Μόσχα φοβούνται ότι η Ουάσιγκτον ετοιμάζεται να επιτεθεί στην Πιονγιάνγκ.
Ο Ρώσος πρόεδρος φοβάται ότι θα υπάρξει μαζικό κύμα προσφύγων απ’ τη Βόρεια Κορέα εφόσον ο Αμερικανός ομόλογός του, Ντόναλντ Τραμπ, εξαπολύσει στρατιωτικό χτύπημα κατά του Κιμ Γιονγκ Ουν. Η Ρωσία πρόκειται να ενισχύσει με στρατεύματα και εξοπλισμό τη μεθοριακή της γραμμή μήκους περίπου 18 χιλιομέτρων.
Σε ανάλογη κίνηση προέβη προ ημερών και η Κίνα στέλνοντας 150.000 στρατιώτες στα νότια σύνορά της, ώστε να αντιμετωπίσουν το κύμα Βορειοκορεατών που το Πεκίνο φοβάται ότι θα επιχειρήσουν να περάσουν τη μεθόριο σε περίπτωση πολέμου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass