Ο Ισημερινός έδωσε υπηκοότητα στον Ασάνζ των WikiLeaks

Δημοσίευση: 12 Ιαν 2018 18:46

ΛΟΝΔΙΝΟ
Τις φήμες που ήθελαν τον Ισημερινό να δίνει υπηκοότητα στον ιδρυτή των WikiLeaks Τζουλιάν Ασάνζ, επιβεβαίωσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας.


Ο Ασάνζ φιλοξενείται από το 2012 στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Ηνωμένο Βασίλειο, στο Λονδίνο, απ' όπου, εάν εξέλθει, θα συλληφθεί αμέσως και θα εκδοθεί στη Σουηδία για κατηγορίες που αντιμετωπίζει στη σκανδιναβική χώρα.
Νωρίτερα, το Reuters μετέδιδε ότι ανακάλυψε μια εγγραφή με το όνομα «Τζούλιαν Πολ Ασάνζ» στο ληξιαρχείο του Ισημερινού, οι καταχωρίσεις στο οποίο συμπεριλαμβάνουν μόνο πολίτες της λατινοαμερικάνικης χώρας.
Ο Ασάνζ φοβάται ότι οι αρχές της Βρετανίας θα τον συλλάβουν και θα προχωρήσουν στην έκδοσή του στις ΗΠΑ προκειμένου να δικαστεί για τη δημοσίευση από τον WikiLeaks στρατιωτικών μυστικών και δεκάδων χιλιάδων αμερικανικών διπλωματικών εγγράφων το 2010.
Η αποκάλυψη αυτών των ντοκουμέντων μετέτρεψε τον Τζούλιαν Ασάνζ, ο οποίος είχε ιδρύσει τον WikiLeaks το 2006, σε παρία για τις ΗΠΑ, μολονότι οι υποστηρικτές του τον θεωρούν ήρωα, πρωτοπόρο ενός παγκόσμιου κινήματος υπέρ της διαφάνειας και της δημοκρατίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

EDA THESS
Μείνε μαζί μας
keuea

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1