ΗΠΑ: ΜΑΖΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΛΟΚΑΤΟΧΗ

«Το αίμα μας στα χέρια σας»

Δημοσίευση: 15 Μαρ 2018 15:27

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ
Δεκάδες χιλιάδες μαθητές σε αμερικανικά σχολεία αποχώρησαν χθες από τις τάξεις τους, σε μια μαζική αποχή διάρκειας τουλάχιστον 17 λεπτών, προκειμένου να αξιώσουν από τους βουλευτές, τους γερουσιαστές και την αμερικανική κυβέρνηση υπό τον Ντόναλντ Τραμπ να λάβουν σαφή και συγκεκριμένα μέτρα κατά της οπλοκατοχής.

Παράλληλα, εκατοντάδες μαθητές συγκεντρώθηκαν μπροστά από τον Λευκό Οίκο στην Ουάσιγκτον, φωνάζοντας συνθήματα όπως: «Προστατεύστε το μέλλον μας, όχι στα όπλα» ή «Οι προσευχές, δεν επαρκούν».
Οι κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε ολόκληρη τη χώρα, υπό τον τίτλο «Εθνική Ημέρα Αποχής από τα Μαθήματα» («#ENOUGH National School Walkout»), στόχευε επίσης στο να αποτίσει φόρο τιμής στα θύματα του μακελειού που διαπράχθηκε σε Λύκειο της Φλόριντας, έναν μήνα μετά την τραγωδία.
Η διαμαρτυρία ξεκίνησε στις 10.00 το πρωί τοπική ώρα (16.00 ώρα Ελλάδας) και διήρκησε 17 λεπτά, ήτοι ένα λεπτό για καθέναν από τους 17 ανθρώπους που έπεσαν νεκροί την 14η Φεβρουαρίου από τις σφαίρες του Νίκολας Κρουζ στο Πάρκλαντ. Όμως, σε πολλά από τα σχολεία, οι μαθητές παρέτειναν την κινητοποίησή τους πέραν του προβλεπόμενου χρόνου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass