ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η «ΜΑΡΙΝ ΛΕΠΕΝ» ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Η «τρικλοποδιά» των κεμαλιστών στον Ερντογάν

Δημοσίευση: 24 Απρ 2018 20:46

ΑΓΚΥΡΑ
Η υπερεθνικίστρια Μεράλ Ακσενέρ, πρώην υπουργός Εσωτερικών, θεωρείται ως η μοναδική αντίπαλος του Ταγίπ Ερντογάν στα ακροδεξιά του.


Υπηρξε υπουργός Εσωτερκών στην κυβέρνηση Ερμπακάν, την ονομάζουν Μαρίν ΛεΠέν της Τουρκίας, και ήταν απο τα κορυφαία στελέχη του κόμματος Εθνικιστικής Δράσης του Ντεβλέτ Μπαχτσελί. Απο το κόμμα του Μπαχτσελί αποχώρησε, λόγω της απόφασης του επικεφαλής των Γκρίζων Λύκων να στηρίξει τον Ερντογάν στο δημοψήφισμα, για τη μετατροπή της Τουρκίας σε προεδρική Δημοκρατία. Το Καλό Κόμμα το ίδρυσε μόλις τον περασμένο Οκτώβριο, ήδη όμως εμφανίζεται να πλησιάζει απειλητικά το όριο του 10% που απαιτείται για την είσοδο ενός κόμματος στη Βουλή. Θεωρείται ο,τι οι εκλογικές της επιδόσεις θα κρίνουν, αν ο Εντογάν θα μπορέσει να εξασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή στις πρόωρες εκλογές.
Η επιλογή της 24ης Ιουνίου για τις εκλογές θεωρήθηκε από πολλούς και ως τρικλοποδιά στην Ακσενέρ. Κι αυτό γιατί βάσει του εκλογικού νόμου ένα κόμμα πρέπει να έχει προχωρήσει σε συνέδριο τουλάχιστον έξι μήνες, πρίν μπορέσει να συμμετάσχει στις εκλογές. Το Καλό Κόμμα χάνει κανονικά τη διορία για 4 ημέρες. Χθές ωστόσο, 15 βουλευτές της κεμαλικής αντιπολίτευσης, του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος δηλαδή, ανακοίνωσαν οτι προσχωρούν στο Καλό Κόμμα, αυξάνοντας την κοινοβουλευτική του δύναμη στους 20 βουλευτές. Κόμματα με Ομάδα 20 βουλευτών αναγνωρίζονται ως κοινοβουλευτικές ομάδες και έχουν αυτομάτως το δικαίωμα της συμμετοχής στις εκλογές.
Ετσι όταν το πρακτορείο Αναντολού αποκάλυψε τη λίστα με τα 10 κόμματα στα οποία επετράπη η συμμετοχή στις εκλογές, ένα από αυτά ήταν και το Καλό Κόμμα.
Οι φίλοι μας δεν θα περάσουν στην Ιστορία ως βουλευτές που εγκατέλειψαν το κόμμα τους αλλά ως ήρωες που έσωσαν την Δημοκρατία ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του CHP. Δεν ήταν εύκολη η απόφαση, πρόσθεσε, αλλά αυτές τις ημέρες της αρχής του ενός ανδρός είναι που πρέπει να δείξουμε τη δυναμή μας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass