ΙΑΠΩΝΙΑ

Αυτόματα ο έλεγχος διαβατηρίων στο αεροδρόμιο

Δημοσίευση: 12 Ιουν 2018 16:32

TOKIO
Σύστημα αυτόματου ελέγχου διαβατηρίων άρχισε να λειτουργεί από χθες στο διεθνές αεροδρόμιο Ναρίτα του Τόκιο. Προς το παρόν, όπως μεταδίδει το ιαπωνικό πρακτορείο Kyodo, το σύστημα αυτόματου ελέγχου διαβατηρίων θα αφορά αποκλειστικά και μόνο στους Ιάπωνες πολίτες, ενώ ταυτόχρονα η χρήση του προσβλέπει στο να αποδεσμεύσει τους επιθεωρητές της υπηρεσίας μετανάστευσης, ώστε να απασχολούνται εξ ολοκλήρου με τους ξένους.


Το σύστημα αυτόματου ελέγχου διαβατηρίων λειτουργεί ως εξής: Ο επιβάτης πλησιάζει στο μηχάνημα που διενεργεί τον έλεγχο και τοποθετεί το διαβατήριό του. Το μηχάνημα ελέγχει τα στοιχεία του διαβατηρίου, ενώ μια κάμερα συγκρίνει την όψη του κατόχου διαβατηρίου με τη φωτογραφία που υπάρχει σε αυτό. Η όλη διαδικασία ελέγχου του διαβατηρίου διαρκεί περίπου 10 δευτερόλεπτα.
Σφραγίδα που να πιστοποιεί τη διέλευση των συνόρων το μηχάνημα δεν βάζει, αλλά, αν κάποιος επιθυμεί, μπορεί να αποταθεί στην αρμόδια υπηρεσία μετανάστευσης.
Στις 18 Ιουνίου, μηχανήματα αυτόματου ελέγχου διαβατηρίων θα τοποθετηθούν και στους τρεις τερματικούς σταθμούς του αεροδρομίου. Προς το παρόν θα εξυπηρετούνται οι Ιάπωνες πολίτες που φθάνουν από το εξωτερικό (στις αφίξεις), ενώ από το φθινόπωρο θα εξυπηρετούνται και οι Ιάπωνες που αναχωρούν για το εξωτερικό (στις αναχωρήσεις). Στα τέλη Μαρτίου του 1919 παρόμοια μηχανήματα θα έχουν τοποθετηθεί σε όλα τα μεγάλα διεθνή αεροδρόμια της χώρας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass