Σε επίπεδο ρεκόρ ο αριθμός των κενών θέσεων εργασίας

ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ Η ΙΣΧΥΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Δημοσίευση: 08 Αυγ 2018 15:59

ΒΕΡΟΛΙΝΟ

Σε ιστορικά υψηλό επίπεδο ανήλθε ο αριθμός των κενών θέσεων εργασίας στη Γερμανία, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν χθες, γεγονός που αποτυπώνει την ισχύ της αγοράς εργασίας, η οποία τονώνει την αύξηση των μισθών και τροφοδοτεί την καθοδηγούμενη από την κατανάλωση ανοδική πορεία της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας.

Ο αριθμός των κενών θέσεων εργασίας αυξήθηκε κατά 25.000 σε τριμηνιαία βάση και κατά 115.000 σε ετήσια βάση στο 1,21 εκατ. την περίοδο Απριλίου-Ιουνίου, σύμφωνα με έρευνα του ινστιτούτου ερευνών για θέματα εργασίας IAB.
Αναφορικά με τους βασικούς λόγους που δυσκολεύουν τις προσλήψεις, οι περισσότεροι εργοδότες έκαναν λόγο για την έλλειψη υποψήφιων εργαζομένων και για ανεπαρκή προσόντα, σύμφωνα με την έρευνα.
Κατά μέσο όρο, υπάρχουν σχεδόν τρεις κενές θέσεις εργασίας στη Γερμανία για κάθε 100 εργαζομένους με σύμβαση εργασίας, η οποία περιλαμβάνει συνεισφορές στο κρατικό σύστημα κοινωνικής ασφάλισης. Το 2012, υπήρχαν μόνο δύο κενές θέσεις εργασίας.
«Αυτό δείχνει ότι έχει αυξηθεί σημαντικά η ζήτηση για προσωπικό», ανέφερε η IAB σε έκθεσή της.
Η γερμανική αγορά εργασίας είναι εύρωστη, με την απασχόληση να φθάνει σε υψηλά επίπεδα ρεκόρ. Ένας ασυνήθιστα παρατεταμένος κύκλος οικονομικής ανάπτυξης, που τώρα διανύει τον ένατο χρόνο του, σε συνδυασμό με την έλλειψη ανθρώπων σε ηλικία απασχόλησης, έχουν ως αποτέλεσμα πολλές εταιρίες να μην μπορούν να βρουν το κατάλληλο προσωπικό.Πολλές επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν δυσκολίες στο να καλύψουν τις θέσεις εκπαιδευόμενων, με πρόσφατη έρευνα του Γερμανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου να καταδεικνύει ότι πάνω από το ένα τρίτο των γερμανικών εταιριών δεν μπορούσε να καλύψει αυτές τις θέσεις τον περασμένο χρόνο. Σχεδόν μία στις δέκα δεν έλαβε καμία αίτηση για αυτά τα πόστα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass