Ο Τραμπ «σπρώχνει» την Τουρκία στον γκρεμό, κατακρημνίζεται η λίρα

ΔΙΠΛΑΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΑΣΜΟΙ ΣΕ ΧΑΛΥΒΑ ΚΑΙ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ

Δημοσίευση: 11 Αυγ 2018 18:42

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ
Τον διπλασιασμό των αμερικανικών δασμών στις τουρκικές εξαγωγές χάλυβα και αλουμινίου ανακοίνωσε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, τη στιγμή που η τουρκική λίρα δέχεται τεράστιες πιέσεις στις αγορές συναλλάγματος και φουντώνουν οι φόβοι για οικονομική κρίση. «Μόλις εξουσιοδότησα τον διπλασιασμό των δασμών για χάλυβα και αλουμίνιο όσον αφορά την Τουρκία, καθώς το νόμισμά τους, η τουρκική λίρα, κατρακυλά γρήγορα έναντι του πολύ ισχυρού δολαρίου μας» έγραψε στο Twitter ο Τραμπ.


Οι δασμοί πλέον στον χάλυβα θα φτάνουν στο 50%, ενώ αυτοί στο αλουμίνιο στο 20%.
Οι σχέσεις ανάμεσα σε Ουάσινγκτον και Άγκυρα «δεν είναι καλές αυτή την στιγμή» προσέθεσε.
Μετά το «τιτίβισμα» Τραμπ η τουρκική λίρα συνέχισε την κατρακύλα της στην ισοτιμία έναντι του δολαρίου. Η ισοτιμία διαμορφώνεται σε ιστορικό ναδίρ, στις 6,26 λίρες ανά δολάριο, παρά την έκκληση του Ερντογάν στους συμπατριώτες του να μετατρέψουν σε λίρες τον χρυσό και τα δολάρια που ενδεχομένως διαθέτουν «κάτω από το μαξιλάρια».
Στο μεταξύ τις συναλλαγές μέσω Διαδικτύου σταμάτησαν ορισμένες τουρκικές τράπεζες, όπως μετέδωσε η Cumhuriyet, μετά την κατάρρευση της τουρκικής λίρας.Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΚΛΙΠΑΡΕΙ ΤΙΣ ΗΠΑ
Να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για τους δασμούς ικέτεψε τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ η υπουργός Εμπορίου της Τουρκίας, σημειώνοντας ότι η εμπορική διένεξη μεταξύ των νατοϊκών συμμάχων μπορεί και πρέπει να λυθεί με διάλογο.
«Επανειλημμένες προσπάθειες να διαβιβάσουμε στην αμερικανική κυβέρνηση ότι κανένα από τα δηλωμένα κριτήρια που οδήγησαν στους αμερικανικούς δασμούς δεν είναι εφαρμοστέα για την Τουρκία έχουν μέχρι τώρα αποδειχθεί άκαρπες» ανέφερε με ανακοίνωσή της η υπουργός, Ρουσχάρ Πεκάν.
«Εντούτοις, εκλιπαρούμε τον πρόεδρο Τραμπ να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων - αυτό μπορεί και πρέπει να επιλυθεί μέσα από διάλογο και συνεργασία» σημείωσε.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass