ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΑΓΚΥΡΑ ΣΕ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ

«Ο θάνατος των ΗΠΑ πλησιάζει»

Δημοσίευση: 24 Αυγ 2018 16:34

ΑΓΚΥΡΑ
Ξεφεύγει η κατάσταση μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ από το τεράστιο αντιαμερικανικό μένος που έχει καταλάβει ολόκληρη την τουρκική κοινωνία και ειδικά Τούρκους κυβερνητικούς.

Χθες ο Τούρκος πρώην αναπληρωτής πρωθυπουργός Χακάν Τσαβούσογλου είπε ότι «ο θάνατος των ΗΠΑ πλησιάζει και ότι η Τουρκία δεν φοβάται τη δύναμη του δολαρίου”, μιλώντας στην  εφημερίδα Cumhuriyet.
Πρόκειται για πρώην υψηλόβαθμο κρατικό αξιωματούχο , του οποίου  η άποψη απηχεί σε ολόκληρο το ΑΚΡ και την τουρκική κυβέρνηση, στην οποία όπως όλα δείχνουν, έχει ενσκήψει ένα είδος τζιχάντ (ιερός πόλεμος) κατά του Τράμπ και των ΗΠΑ.
Η Τουρκία εμπλέκεται σε διπλωματική διαμάχη με τη σύμμαχό της στο ΝΑΤΟ ΗΠΑ, για την παράνομη κράτηση Αμερικανών πολιτών και μια σειρά άλλων θεμάτων. Οι κυρώσεις των ΗΠΑ έχουν συμβάλει στην πτώση της λίρας, ενώ αυξάνουν τις διεθνείς ανησυχίες για την ανεξαρτησία της τουρκικής  κεντρικής τράπεζας και την απροθυμία της κυβέρνησης να ανεβάσει τα επιτόκια για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού.
«Είναι μεγάλη μέρα για μένα και θα είμαι εκεί», είπε, ο Τσαβούσογλου για την πτώση των ΗΠΑ .
«Η απόδειξη γι ‘αυτό περιλαμβάνεται στο σχέδιο  των Ηνωμένων Πολιτειών να στηρίξουν αποτυχημένα τους  Κούρδους αντάρτες στη Συρία, ενώ τόνισε ότι η υπερδύναμη δεν εμπόδισε  την χώρα του από το να αγοράσει  συστήματα αεράμυνας από τη Ρωσία”, τόνισε ο ίδιος.
«Αυτό το έθνος δεν φοβάται το δολάριο, αυτό το έθνος δεν θυσίασε  τα άρματα μάχης του και τους άνδρες του για το τίποτα . «Με την ευλογία του Αλλάχ  θα το ξεπεράσουμε και αυτό. Αυτή η  οικονομική κρίση  είναι εντελώς ψεύτικη” , κατέληξε ο ίδιος.
Την ίδια ακριβώς στιγμή ο  Ι. Καλίν, ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου , κατηγόρησε την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ότι διεξάγει «οικονομικό πόλεμο» εναντίον της χώρας του, καθώς η σύγκρουση των δύο συμμάχων στο Βορειοατλαντικό Σύμφωνο δεν μοιάζει να αποκλιμακώνεται.
Σε γραπτή τοποθέτησή του που έστειλε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters, ο Καλίν έκρινε πως οι δηλώσεις του συμβούλου εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου, του Τζον Μπόλτον, κατά τη διάρκεια αποκλειστικής συνέντευξης που παραχώρησε στο ίδιο πρακτορείο την Τετάρτη, αποδεικνύουν πως η κυβέρνηση των ΗΠΑ στοχοποιεί έναν σύμμαχό της στο NATO στο πλαίσιο του «παγκόσμιου οικονομικού πολέμου» που διεξάγει.
Ο Καλίν υποστήριξε ότι η πολιτική την οποία ασκεί το τελευταίο διάστημα η Ουάσινγκτον έρχεται σε διαμετρική αντίθεση με τις θεμελιώδεις αρχές και αξίες του Οργανισμού του Συμφώνου του Βόρειου Ατλαντικού.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass