Μετακινήθηκαν βουνά στην Ιαπωνία!

ΤΟΝΟΙ ΛΑΣΠΗΣ "ΚΑΤΑΠΙΑΝ" ΣΠΙΤΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΦΟΝΙΚΟ ΣΕΙΣΜΟ ΤΩΝ 6,6 ΡΙΧΤΕΡ

Δημοσίευση: 07 Σεπ 2018 18:30

ΤΟΚΙΟ
Συγκλονίζουν οι φωτογραφίες από τον σεισμό 6,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε την Ιαπωνία το βράδυ της Τετάρτης (ώρα Ελλάδος).


Μέχρι χθες υπήρχαν οκτώ νεκροί εξαιτίας του σεισμού, ο οποίος έπληξε τη νήσο Χοκάιντο της Ιαπωνίας.
Πέντε από τους οκτώ νεκρούς βρέθηκαν στα συντρίμμια ενός σπιτιού στο ορεινό χωριό Ατσούμα, όπου η ισχυρή σεισμική δόνηση προκάλεσε τεράστιες κατολισθήσεις.
Ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι υπάρχουν δεκάδες αγνοούμενοι, σύμφωνα με ιαπωνικά ΜΜΕ περί τους 40, καθώς εκατοντάδες σπίτια θάφτηκαν στη λάσπη από τις κατολισθήσεις που προκλήθηκαν από τον σεισμό.
Η φύση έδειξε για μια ακόμη φορά τη δύναμή της: Ολόκληρες πλαγιές υποχώρησαν, τόνοι λάσπης μετακινήθηκαν, δρόμοι άνοιξαν κυριολεκτικά στα δύο και δέντρα ξεριζώθηκαν από  λόφους.
Επίσης όλο το νησί έχει μείνει χωρίς ρεύμα, καθώς η Hokkaido Electric Power Co ανακοίνωσε ότι ανέστειλε επειγόντως τη λειτουργία όλων των ηλεκτροπαραγωγικών της σταθμών που λειτουργούν με λιγνίτη και άλλα ορυκτά καύσιμα. Όλα τα σιδηροδρομικά δρομολόγια στο νησί ανεστάλησαν.
Ο σεισμός σημειώθηκε στις 03:08 τοπική ώρα (21:08 της Τετάρτης ώρα Ελλάδος). Δεν υπήρχε κίνδυνος να προκαλέσει τσουνάμι, σύμφωνα με την ιαπωνική εθνική μετεωρολογική υπηρεσία.
Μια σειρά μετασεισμικών δονήσεων -η ισχυρότερη ήταν 5,4 βαθμών- ακολούθησε τον κύριο σεισμό, ανέφερε η ιαπωνική μετεωρολογική υπηρεσία και προειδοποίησε τους κατοίκους ότι ίσως σημειωθούν ισχυροί μετασεισμοί τις προσεχείς ημέρες

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass